Title of a News Article

Yaptıkları takdire şayan...

.

Yaptıkları takdire şayan...
banner206
ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeliler, kendi imkanlarıyla bir mahallede kiraladıkları 6 odalı bir evi okula dönüştürdü. Bin öğrencinin eğitim gördüğü evde boş oda kalmayınca çocuklar, sınıfa çevirdikleri mutfakta bile ders işliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya gelen Suriyeliler, Devteşti Mahallesi’nde 2 katlı 6 odalı bir evi aylık 900 liraya kiralayarak okula dönüştürdü. 4 yıldır Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitimden geri kalmaması için bu evde gönüllü öğretmenler, Türkçe, Arapça ve Kuran-ı Kerim dersleri veriyor. Hayırsever bir iş adamının desteklediği okula, Suriyeli ailelerin çocuklarını göndermesiyle yaşanan yoğunluk nedeniyle sınıfa dönüştürülen odalarda yer bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Kısıtlı imkanlarla gönüllü öğretmenler tarafından eğitilmeye çalışan çocuklar, sınıfa dönüştürülen mutfakta da ders işliyor. 

Suriye’deki savaş yüzünden çocukların derslerden geri kalmaması için bu evi eğitim yuvasına çevirdiklerini ifade eden merkezin gönüllü öğretmenlerinden Remziye Hanaye, "Suriye’deki savaşla birlikte her şeyimiz kaybettik. Burada en çok çocuklar mağdur oldu. Onlara iyi bir gelecek sağlamak adına yarım kalan eğitimlerini burada kısıtlı imkanlarla vermeye çalışıyoruz" dedi.

Okula dönüştürdükleri evde bin 10 çocuğa eğitim verildiğini anlatan Suriyeli gönüllü öğretmen Hanaye şöyle konuştu:

"Halen binlerce çocuk okula gitmiyor. Bu çocuklar için ilk başta eğitim verecek bir yer, bir merkez bulamadık. En sonunda aylık 900 liraya bu evi kiraladık. Burayı bir okul, bir dershane gibi kullanmaya başladık. Oldukça yoğun ilgi gördük, şu anda bin 10 çocuk, burada eğitim görüyor. Bütün odaları sınıfa çevirdik. Burada Türkçe, Arapça ve Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor. Hayırsever bir iş adamının desteği ile ayakta duruyoruz. Bazen oturacak yer bulamadığımız için mutfakta serili halının üzerinde ders işlemek zorunda kalıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195