Title of a News Article

Yerli Düşünce ve Doğru Tercih Paneli

Harran Üniversitesinde Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonunun katkılarıyla yerli üretim, yerli düşünce ve doğru tercih paneli düzenlendi.

Yerli Düşünce ve Doğru Tercih Paneli
banner206
Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Anfi Salonunda düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
Panelin açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yerli üretim ve yerli düşüncenin önemine değindi. Bu etkinlikteki amacın gençlerimize özgüven aşılamak ve bizim yapabileceklerimizi irdelemek olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın; “En büyük israflardan birisi insan israfıdır. Bizim ülkemizde de biraz yoğun şekilde bu israfa rastlıyoruz. Bir de zorlayarak, insanların üzerine kurulan baskılarla potansiyellerimiz heder ediliyor. Ayrıca hainlerin devletin imkanlarıyla kendilerini yetiştirerek, bu ülkenin insanlarına karşı yapmaya yeltendikleri zulümlere tanık olduk. Felaketin dehşetinden insanlık ürperdi.
Bizim eğitim sistemimizde ciddi problemlerimiz var. Sistemimizi iyi müteşebbis yetiştirebilecek seviyelere taşımamız lazım. Böyle etkinlikleri çoğaltarak devam ettirirsek, öğrencilerin yararına olacağı ümidindeyim. Gelecek nesillerimizin dünü bilerek yarınlara ümitle bakacaklarına inanıyorum” dedi.

Açılışta söz alan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan yardımcısı Cuma Ağaç, Bu ramazan ayında uzaklardan gelen misafirleri minnet ve şükranla selamladığını belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi;  “Programın ev sahipliğini yapan, milletimizin değerlerine önem veren Harran Üniversitesi Rektörümüzün şahsında üniversitemizi kutluyorum. Konuşmacılarımızın değerli bilgilerinden bizlerin ve öğrencilerimizin istifadeler sağlayacağını umuyorum. Ülkemizin değerleri nesilden nesile aktarılacaktır.  Milli iradeye milli değerlere bağlılığın gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfedarasyonu Genel Sekreteri Ertuğrul Karatay’ın moderatör olduğu panelde, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu genel değerlendirmede bulurken, 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdulkerim Gök, “Yerli üretimin ülke ekonomisine katkısı” Emekli Albay Kadir Uğurlu, “Ruhların Millileşmesi” İşadamı Nejdet Külünk, “Ağır sanayi” Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, “Yerli üretim ve bağımsızlık” Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfedarasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, “Gençliğin tüketim şeması ve üretim modeli” başlıklı birer konuşma yaptılar.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcıları, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri, Öğretim Elemanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı panelin sonunda, tüm misafir ve dinleyiciler, Üniversitenin verdiği iftar yemeğine katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195