Title of a News Article

YKS sınav sonuçları açıklandı mı?

YKS sınav sonuçları açıklandı mı?
banner206

YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. YKS 2022, 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Sınava katılan adaylar sorular ve cevapların açıklanmasının ardından YKS puan hesaplama işlemlerini tamamladılar.

ÖSYM tarafından yayımlanan takvim içerisinde üniversite sınavı sonuçlarının temmuz ayı içerisinde duyurulacağı açıklandı ve tarih hakkında bilgi verildi. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları için heyecan giderek artıyor. YKS üç oturum şeklinde haziran ayında düzenlendi. TYT oturumu 18 Haziran Cumartesi günü, AYT ve YDT ise 19 Haziran Pazar günü yapıldı. Sınava yoğun katılım gösteren adaylar heyecanla YKS sonuçlarını beklemeye başladılar. ÖSYM tarafından yayımlanan takvim içerisinde üniversite sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih bildirildi.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. hurriyet.com.tr 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195