Title of a News Article

25 kuruşluk poşetlere zam yolda!

25 kuruşluk poşetlere zam yolda!
banner206

Market alışverişlerinde 25 kuruşa satılan poşet için Türkiye Perakendeciler Federasyonu zam talebinde bulundu. Fiyatların 75 kuruşa yükseltilmesini isteyen federasyon gerekçede ise çevre kirliliğine dikkat çekildi.

2019 yılında 25 kuruş ücretle satılmayan başlayan poşetlerin fiyatının yeniden belirlenmesi için Türkiye Perakendeciler Federasyonu harekete geçti. NTV'de yer alan habere göre, federasyon tarafından yapılan açıklamada markette satılan poşetlerin fiyatının 75 kuruşa yükseltilmesi talep edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan talebe gerekçe ise çevre kirliliği gösterildi. Federasyon Başkanı Ömer Düzgün, poşet üretim maliyetinin kalitesine göre 1 lira kadar yükselebileceğini belirtti.

550 BİN TON ATIK ENGELLENDİ

Hatırlanacağı üzere poşet uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinde başlamış geçen yıl aralık ayında da zam konusu gündeme gelmişti. Ancak bakanlık 2022 yılında da poşetlerin 25 kuruştan satılmaya devam etmesine yönelik karar almıştı. Bakanlık verilerine göre, uygulamayla 4 yılda, plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumu ve 23 bin ton sera gazı salımı engellendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195