Title of a News Article

300 Milyar EURO'luk işbirliği!

300 Milyar EURO'luk işbirliği!
banner206

 ŞUTSO İşadamları Heyeti, İş Gezisini Tamamladı. İşadamları heyeti gerçekleştirdikleri gezi, ziyaret ve inceleme programıyla yaklaşık 300 milyar EURO’luk bir pazarda işbirliği ve ticaret köprüsü kurmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası  (ŞUTSO) Meclis üyeleri ve işadamlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik heyet, Meclis Başkanı İbrahim İletmiş başkanlığında bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve incelemelerde bulunmak üzere gerçekleştirdikleri “Avrupa Başkentleri İş Gezisi” programını tamamlayarak Şanlıurfa’ya döndü.

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de başlayan, Slovakya’nın Başkenti Bratislava ile devam eden gezi, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da 5 toplantı, 5 ziyaret ve 6 bölge incelemesi gerçekleştirildikten sonra sona erdi.

 

İlk durak Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası

Gezi heyetinin ilk durağı Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Heyet, Macaristan’ Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundu.  Heyeti, Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası Macar - Türk Bölümü Başkanı Andras Rev karşıladı. Budapeşte’nin ekonomik ve ticari hacmi konusunda heyete bilgi veren ve iki ülkenin kurumları arasında bilgi ve teknoloji alışverişinin ve ticari işbirliği ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını ifade eden Andras Rev, Türk heyetini Budapeşte’de ağırlamaktan mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Heyet Başkanı İbrahim İletmiş ise Andras Rev’e, ŞUTSO’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Avrupa pazarları için Macar şirketlerle verimli işbirlikleri yapabileceklerini de ifade eden Başkan İletmiş,  ziyaretin sonunda, Andras Rev’e ziyaret anısına plaket takdim etti.

 

İkinci Durak Viyana Ekonomi Odası

Heyetin ikinci durağı ise Viyana Ekonomi Odası oldu. Viyana Ekonomi Odası Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü Günther Sucher tarafından ağırlanan heyet için Viyana ve Orta Avrupa ülkelerinin yıllık ithalat ve ihracat rakamları hakkında sunum gerçekleştirildi. Günther Sucher, Yıllık yaklaşık 300 milyar EURO’luk bir pazar hacmi olan orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Slovakya ve Avusturya’da Türk ürünlerinin rahatlıkla pazar bulabildiğine dikkat çekti.

 Heyet Başkanı İbrahim İletmiş ise ekonomik ve ticari hacmi konusunda iki ülkenin kurumları arasında bilgi ve teknoloji alışverişinin ve ticari işbirliği ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını ifade etti. Yatırım ve işbirliği çerçevesinde projeler üretmek istediklerini de sözlerine ekleyen eden Başkan İletmiş, ziyaretin akabinde, Günther Sucher’e ziyaret anısına plaket takdim etti.

 

Üçüncü Durak büyükelçilik

ŞUTSO Heyetinin üçüncü durağı Türkiye Büyükelçiliği oldu. Heyet, Büyükelçi Hasan Göğüş’ü makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette ŞUTSO Heyeti, Avusturya ve Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ilişkiler ve işbirlikleri konusunda Büyükelçi Hasan Göğüş’ten bilgi aldı. Büyükelçilik binasını da gezen heyet, Türkiye Cumhuriyeti mülkiyetinde olan ve muhteşem mimari özelliklere sahip binaya hayranlıklarını ifade etti. Ziyaret, Büyükelçi Hasan Göğüş’e plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Dördüncü Durak, Avusturya MÜSİAD

ŞUTSO Heyeti’nin dördüncü durağı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avusturya Temsilciliği oldu. Heyet, MÜSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Can tarafından ağırlandı. Başkan Faruk Can, MÜSİAD’ın Avusturya’daki yapılanması, gerçekleştirdiği faaliyetler ve üye profili hakkında heyete bilgi verdi. Avusturya’daki Türk işadamları ile yapılabilecek yatırım ortaklıkları ve işbirliği noktasında projeler geliştirilebileceğini de ifade eden Faruk Can bu konuda desteklerini esirgemeyeceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaret, Heyet Başkanı İbrahim İletmiş tarafından, MÜSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Can’a, ziyaret anısına plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Son durak TÜMSİAD Avusturya

İşadamları Heyeti’nin son durağı Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avusturya Temsilciliği oldu. Heyet, TÜMSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Talu tarafından ağırlandı. Başkan Yardımcısı Yılmaz Talu, TÜMSİAD Avusturya’nın genel yapısı ve üye profili ve yüklendikleri misyonlarla ilgili detay bilgiler paylaştı.

Yılmaz Talu, Avusturya’daki Türk işadamları ile yapılabilecek plasman ortaklıkları ve faaliyetler noktasında desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ederek Avrupa’da iş yapmak isteyen işadamlarımıza kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen ziyaret, Heyet Başkanı İbrahim İletmiş’in TÜMSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Talu’ya, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Başkan İletmiş gezi verimli geçti

Heyet Başkanı İbrahim İletmiş, gerçekleştirilen “Avrupa Başkentleri İş Gezisi” programı ile ilgili bir değerlendirme yaparak gezinin verimli geçtiğine dikkat çekti.

Başkan iletmiş yaptığı değerlendirmede, ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına son derece önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade ederek, “ŞUTSO öncülüğünde işadamlarımızın katılımı ile yapılan gezi son derce verimli geçti. Yıllık yaklaşık 300 milyar EURO’luk bir pazar hacmi olan orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Slovakya ve Avusturya’da Şanlıurfalı işadamlarımızın da yatırımlarının ve işbirliklerinin olması için temaslarımızı sürdüreceğiz. Umuyorum ki, önümüzdeki süreç içerisinde ziyaret edilen ülkelerle ticari bağlantılar, yatırım ortaklıkları ve işbirliği çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Bu gezi ihracatçı firma sayımızın da arttırılması yönünde çalışmalarımızdan biri olarak öne çıkarken Kobi işletmelerin sürekli arttığı Şanlıurfa’da ihracatçı firma sayısının da artması için bu yönde çalışmalarımız sürdüreceğiz. Ayrıca, gerçekleştirilen gezi ve diğer etkinlikler iş adamlarımızın yeni pazarlar bulmalarına da önemli bir avantaj sağlıyor. Bu bakımından Macaristan, Slovakya ve Avusturya iş gezisi son derece yararlı olmuştur. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195