Title of a News Article

3600 ek gösterge için flaş talimat!

3600 ek gösterge için flaş talimat!
banner206

3600 ek göstergede çok önemli bir gelişme yaşandı. Milyonlarca polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih ve talimat verdi.

3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih ve talimat verdi. Binlerce memurun uzun süredir beklediği 3600 ek gösterge için çalışmalar başladı. Toplu sözleşme görüşmelerinde kayıt altına alınan ve yaklaşık 4 milyon memur ve memur emeklisinin heyecanla beklediği 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konu ile ilgili müjde geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığında Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beştepe’deki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ziyaret etti. Ziyarette Toplu Sözleşme'nin kapsamının geniş tutulmasının önemine değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin sonuçtan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların başlatılmasını ve 2022 yılı içerisinde tamamlanmasının talimatını verdi.

Yalçın, toplu sözleşmede mutabakat metninde yer alan 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunda Memur-Sen olarak katkı sunacaklarını ifade etti ve 4688 Sayılı Kanun'da Toplu Sözleşme ve kamu görevlileri sendikacılığının niteliğini artıracak değişikliklerin de yapılmasına ilişkin beklentilerine vurgu yaptı.

Toplu Sözleşme ikramiyesinin 400 TL'ye yükseltilmesinin sendika üyeliğine değer kattığını vurgulayan Yalçın, kararla birlikte sendikalı olanlar ile olmayanlar arasındaki ayrımın ortaya konulmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Toplu Sözleşme'nin mutabakatla sonuçlanmasını değerli bulduğunu kaydederek, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e teşekkür etti.

Posta gazetesinde yer alan habere göre toplu Sözleşmenin kamu görevlileri için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan başta 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam olmak üzere çalışmalarının başlatılmasını ve 2022 yılı içinde tamamlanması, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin karşılanması için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması talimatını verdi.

3600 ek göstergeye ilişkin çalışma sonrasında hazırlanacak taslak Meclis’e gönderilerek yasalaştıktan sonra devreye girecek. Yasanın detaylarında kimlerin bu artıştan nasıl yararlanacağı, maaş artışlarının kimleri kapsayacağı da belirlenecek.

EMEKLİ MAAŞLARI VE İKRAMİYELERİ ARTACAK

Ek göstergenin 2200’den 3600’e çıkarılmasıyla 25 yıl hizmeti bulunanların emekli ikramiyesi 82 bin 345 TL’den 103 bin 279 TL’ye yükselecek. 3000’den 3600 ek göstergeye çıkarılan bir memurun maaşında ise 34 TL bir düşüş olsa bile emekli maaşı 550 TL, emekli ikramiyesi 20 bin 710 TL artacak.

Polislerin emekli maaşı 533 TL artarken, ikramiyelerinde de 17 bin 100 TL artış olacak. Çıkacak yasadan 1 milyon 100 bin öğretmen, 280 bin polis, 120 bin din görevlisi ve 110 bin hemşire yararlanacak.

TASLAK METİN BELLİ OLMUŞTU

2022 yılı içinde tamamlanması beklenen 3600 ek gösterge konusunda Ak Parti'nin üzerinde çalıştığı taslak metin daha önce belli olmuştu.

4 meslek grubu için hazırlan 3600 ek gösterge taslak metinin; şube müdürleri, şefler, daire başkanları, müfettişler, kariyer meslekler, uzmanlar, genel müdür yardımcıları, üniversitelerdeki genel sekreterler, daire başkanları gibi idareci kadroların da faydalanacağı şekilde genişletileceği de belirtilmişti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
HALİL
HALİL - 3 yıl Önce

ALLAH NASİP EDERSE PAZARTESİ GÜNÜ SABAH HAYIRLISI OLUR ALLAH RAZI OLSUN

SIRADAKİ HABER

banner195