Title of a News Article

Aksoy" Can çekişiyoruz"...

Türkiye aleyhine ve son bir yılda tavan yapan döviz kurları, neredeyse tüm sektörü fazlasıyla etkiledi. Ehliyet sahibi olmak isteyen 18 yaşını doldurmuş vatandaşların ilk durağı olan sürücü kursları deyim yerindeyse sinek avlıyor. Türkiye geneli en ucuz ehliyet sahibi olunduğu Şanlıurfa’da sürücü kursları can çekişiyor.

Yaşanan krizle ilgili urfastar.com’a özel açıklamalarda bulunan Sürücü Eğitimi İşverenler Sendikası Başkanı ve aynı zamanda Tuna Aksoy Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Aksoy, Şanlıurfa merkezde bulunan 48 sürücü kursunun neredeyse kepenk kapattığını söyledi.

Ehliyet sahibi olma adına Türkiye’nin en uygun illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da, en pahalı ehliyet 1600 TL. Diğer birçok illerde ise bu rakam 2500-3600 TL’nin arasında değişiyor. Türkiye’nin kararlı ve istikrarlı duruşundan dolayı ileriki zamandan umutlu olduklarını da dile getiren Başkan Tuna Aksoy, umudumuzu kesmeyeceğiz mesajını verdi.

“2006’dan beridir burada sürücü kursu olarak faaliyet gösteriyorum. Son bir yılda doların artmasıyla beraber, tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de bir daralma yaşandı. Şuan da, sektörümüzde Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde toplamda 48 tane sürücü kursu bulunuyor. Bu kurumlarımızın çoğu kurumlarını devrediyor. Örnek verecek olursak, bir sürücü kursumuz 150 bin TL’ye devretmek istediği kursunu 80-90 bin TL’ye alıcı bulamıyor.  Var olan 48 sürücü kursu yaşanan krizden dolayı iş yerlerini devretmekte. 13 yıldır bu sektörün içerisindeyim,  muhakkak kazandık, bayağı öğrenci mezun ettik. Son bir yıldır krizden dolayı sıkıntı yaşıyor ve zararına çalışıyoruz. Türkiye’nin her tarafında B sınıfı ehliyet 2500 ila 3600 TL arası iken bu rakam Şanlıurfa’da 1600 TL ve bu rakama müşteri bulamıyoruz. Son 3 yıldır devlet, sürücü kurslarına kontenjan sınırlaması getirdi. Ortalama 50 kayıt alan kurum 1 tane fazla alamıyor. Sektör olarak gerçekten zor durumdayız. Allah yardımcımız olsun, umudumuzu kesmeyeceğiz. İnşallah ileri ki zamanlarda daha iyi olur diye düşünüyoruz.”

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2019, 04:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195