Title of a News Article

Akyürek Pazarlama'nın büyük yükselişi

Akyürek Pazarlama'nın büyük yükselişi
banner206

50 yıl önce Şanlıurfa Viranşehir’de mütevazı bir bakkal dükkânı olarak ticari faaliyetlerine başlayan Akyürek Pazarlama, Fortune 500 listesinin sektörel sıralamasında altıncı olurken, genel sıralamada Türkiye’nin en büyük 199’uncu şirketi olarak yer aldı.

Aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Fortune Türkiye’nin bu yıl yedincisi hazırlanan ‘Fortune 500’ listesi, 2013 yılı ciro sonuçları doğrultusunda Türkiye’nin en büyük 500 şirketini açıkladı. Türkiye'nin lider dağıtım ve pazarlama şirketlerinden Akyürek Pazarlama, 2013 yılında gerçekleştirmiş olduğu 643 milyon TL net satışla Fortune 500 listesine 199’uncu sıradan hızlı bir giriş yaptı.

2013 yılında gerçekleştirdiği halka arzın arkasından başarılarına hız kesemeden devam eden Akyürek Pazarlama, 2013 yılında toplamda 18 milyar TL net satış gerçekleştiren toptan gıda, içecek ve temizlik ürünleri sektör listesinde altıncı sırada yer aldı. 

Akyürek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek, “Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer almaktan kıvanç duyuyoruz. 50 yıl önce mütevazı bir bakkal dükkanı olarak başladığımız ticari hayatımızı büyük başarılarla bugünlere taşıdığımız için mutluyuz. Akyürek Pazarlama olarak sahip olduğumuz iş anlayışının Türkiye perakende sektörünün çıtasını yükselteceğine inanıyor, bu doğrultuda hedeflerimize ulaşmak için inançla yolumuza devam ediyoruz.”

 

Akyürek Pazarlama Hakkında

Ticari hayatına 1964 yılında Şanlıurfa Viranşehir’de Akyürek Kardeşler Mehmet Akyürek ve Kardeşleri Kollektif Şirketi olarak başlayan Akyürek Pazarlama yıllar içinde, sürekli bir gelişim ve büyüme göstererek Türkiye’de distribütörlük sistemine ilk geçen firmalardan biri oldu ve bugünkü modern Akyürek Pazarlama sistematiğinin temelleri atıldı.

q     14 Lojistik merkezi

q     16 şube

q     25.700 m² depolama alanı

q     2.100 m² soğuk hava deposu

q     4.200 m² ofis alanı

q     348 araç

q     516 çalışanı ile 80.000 noktaya ulaşan Akyürek Pazarlama’nın satış ve dağıtımını üstlendiği Türkiye’nin önde gelen markaları arasında; Unilever, Algida, Trakya Birlik, Marmara Birlik, Dr.Oetker, Evden, FritoLay, Fisko Birlik, Hipp, Dardanel ve Şimşek Gıda yer alıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195