Title of a News Article

Altının yükseliş sebebi belli oldu!

Altının yükseliş sebebi belli oldu!
banner206

Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları yeni haftada gösterdiği fiyat hareketleri ile dikkat çekiyor. Yatırımcıların gözü kulağı 1 Şubat tarihinde. Peki gram altın 1200 lira seviyesini ne zaman aşar? 4 Finans Uzmanı merak edilen soruları cevapladı.ABD’de geçen hafta çarşamba günü yayınlanan veriler perakende satışların bir yılın en büyük düşüşünü yaşadığını, üretici fiyatlarının yavaşladığını gösterirken olası bir resesyona işaret etti ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha az şahin davranabileceği görüşünü destekledi.

Ons altın 1942 dolar ile 9 ayın zirvesine çıkarken, gram altın 1174 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Yatırımcıların gözü kulağı 1 Şubat tarihinde. Peki gram altın 1200 lira seviyesini ne zaman aşar? 4 Finans Uzmanı merak edilen soruları cevapladı.

ALTIN FİYATLARI 2023 YILINDA YENİ REKORLAR SERGİLİYOR. PİYASADAKİ YÜKSELİŞİN SEBEBİ NE?

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Altın fiyatlarındaki yükselişin başlıca etkisi dolar endeksinin 102 seviyesinin altına inmesi ve 101 seviyesinin de altına çekilebileceğinin sinyalini üretmesidir. Burada tabi euro/dolar paritesindeki toparlanma ve dolar/yen paritesindeki aşağı yönlü hareketin ivme kazanması etkili diyebiliriz. 2023 yılı için altın borsaya bir alternatif yatırım aracı olarak dikkat çekiyor.

GRAM ALTIN 1200 LİRAYI NE ZAMAN AŞAR?

1200 lira seviyesini aşması dolar endeksinin 101’in altına sarkma süreci ile hızlanacaktır. 101’in altına doğru sarkmalarda her an gram altında 1200 lira seviyesini görmek mümkün.

1 ŞUBAT’TA FED FAİZ KARARI PİYASALARI NASIL ETKİLER?

Fed faiz kararı sürpriz olmaz ve piyasanın fiyatladığı 50 yerine 25 baz puan faiz artışı şeklinde geçekleşirse piyasada dinamikler değişmez. 50 baz puan faiz artışı yaparsa o zaman durum biraz karışır. ABD’deki coşku yerini satışa bırakır.

ALTIN YATIRIMCILARINA TAVSİYENİZ NEDİR? HANGİ SEVİYELERDEN ALTIN ALMAK MANTIKLI?

Altın daha çok uzun vadeli bir yatırım aracı olduğu için hemen hemen her kademeden alışlar gerçekleşebilir. Burada fiziki altın tarafında tercihlerini kullanmaları doğru olabilir. Saklama anlamında sıkıntı olur diyorlarsa hisse senedi biçiminde Darphane’nin çıkarmış olduğu ve ‘Altın S’ kodu ile alabilecekler altın sertifikaları da alternatif bir yatırım aracı olarak karşımızda olacaktır.”

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Altın 2022 deki düşüş trendini bitirerek teknik olarak yükseliş trendine girdi. Ons altın ile birlikte gram altın da mevcut ortamda güvenli liman olarak tercih edilmeye başladı. Borsa İstanbul'da 2022 getirilerini korumak isteyen yatırımcılar gram altın tarafında da pozisyon alıyor. 2023 deki seçim ve seçim sonrası belirsizliklere, jeopolitik riskler de eklenince bu talebin devam etmesi beklenebilir. Gram altın hem dolar/TL ye karşı koruma sağlarken Ons altındaki yükselen trende de eşlik ediyor. 1180 direnç seviyesinin geçilmesi halinde 1200 seviyesi gündeme gelecektir. Dolar TL deki herhangi bir yukarı yönlü atak ya da Ons altında ki trendin devamına bağlı 1200 seviyesini geçmesi beklenebilir. ABD de Şubat faiz karar 25 baz puan ile fiyatlanmış görülüyor." (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195