Title of a News Article

Anneye müjde…

.

Anneye müjde…
banner206

Çalışan anneler için erken emekliliğin yolu doğum borçlanmasından geçerken, yeni bir formül gündemde. Anlaşma olursa, memurlara her çocuk için 1 yıl erken emeklilik imkanı sağlanacak.

Çalışan annelere erken emeklilik imkanı için yeni bir formül masada. Halen süren toplu sözleşme görüşmelerinde, kadın kamu görevlilerine erken emeklilik imkanı karara bağlanacak. Kabul görürse, her çocuk için emekliliğe ilişkin yaş ve hizmet süresi 1 yıl eksik uygulanacak.

 

3 ÇOCUKLU 3 YIL KAZANACAK

Halen çalışan anneler, doğum borçlanması ile erken emekli olabiliyor. Kadın çalışan, eğer sigortalı olduktan sonra çocuk sahibi olmuşsa doğum borçlanması yapabiliyor. Doğumdan sonra geçen sigortasız 2 yıl, emeklilik hesabına katılabiliyor. Doğum borçlanması için her annenin 3 çocuğa kadar hakkı bulunuyor. Böylece 3 çocuk için 2 bin 160 gün, yani 6 yıl prim günü kazanma imkanı doğuyor. Doğum borçlanmasıyla erken emeklilik, eksik primlerin tamamlanması ile oluyor. Ancak doğum borçlanması emeklilik yaşını geriye çekmiyor. Annelere erken emeklilik için şimdi yeni bir formül gündeme geldi. Memur-Sen, çocuk sahibi kadın kamu görevlilerinin emeklilik yaşının erkene çekilmesi için talebini toplu sözleşmeye taşıdı. Teklif kabul edilirse, kadın kamu görevlilerinin emekliliğe ilişkin yaş ve hizmet süresi, her çocuk için 1 yıl eksik uygulanacak. 3 çocuğu olan 3 yıl erken emekli olabilecek.

 

DOĞUM İZNİ 18 HAFTA OLSUN

MEMUR-SEN'in kadın kamu görevlilerine ilişkin diğer talepleri de şöyle:

-Engelli çocuğu olanlar, gelir düzeyine ilişkin şart aranmaksızın engelli bakım ücretinden yararlansın.

- Çocuğunun engelli bakım ücretinden yararlanmayı gerektiren düzeyde engeli bulunması kaydıyla, isteği halinde günlük ve haftalık çalışma sürelerinin yarısında görev yapmama hakkından yararlansın. Her yıl için 90 gün fiili hizmet zammı (yıpranma payı) verilsin.

- Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve bakmakla yükümlü oldukları anne, baba ve birinci dereceden yakınları için, gelir düzeyine ilişkin şart aranmaksızın yaşlı bakım ücretinden yararlandırılsın.

- Doğum izni 18 hafta olsun.

- Toplu sözleşme görüşmelerinde kadın kamu görevlilerine ilişkin pek çok talep karara bağlanacak. Bunlar arasında erken emeklilik imkanı da var..


Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 15:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 7 yıl Önce

Calısan annelere her türlü hak verliyor.memur olup eşi calismayanlara hiçbir seeey yok.aile yardımının artırılması gibı.

SIRADAKİ HABER

banner195