Title of a News Article

Antep'i bıraktık şimdi Diyarbakır'ı konuşur olduk..

Antep'i bıraktık şimdi Diyarbakır'ı konuşur olduk..
banner206

Tarihi Şanlıurfa'da, işler bir türlü yoluna girmedi, rayına oturmadı. Doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprü şehir Urfa, sadece köprü olmayla yetindi. Ne bir gelişme ne büyüme ne de bir düzelme var.

Gelenin gideni arattığı, vizyonel çalışmaların olmadığı şehrin adı oldu adeta Şanlıurfa. Yaşam alanları, sosyal donatılar gibi eksikliklerin diz boyu olduğu Urfa'da yıllardır Gaziantep konuşuluyordu, şimdilerde ise Diyarbakır'ın çokça ismi zikrediliyor. Hükümetin ve Devletin Peygamberler Diyarı Diyarbakır'a gösterdiği pozitif ayrımcılık son dönemlerde fazlasıyla kıskandırıyor. 

Yıllarca terörle anılan Diyarbakır, bugünlerde Avrupa ülkesi şehirleriyle adeta boy ölçüşüyor. İmar planlamasının harika ötesi çizildiği, bina nizamlarının arasındaki genişlik farkı tam anlamıyla bir görsel şölen ortaya çıkarıyor. 75 metre genişliğindeki yollar ise cabası.. Bir sağa dönülüyor bir sola dönülüyor, istenilen yere varılıyor. Urfa'da ise ne sağa dönüyorsun nede sola. Adeta baş döndüren hareketler sergilemek zorunda kalıyorsunuz.

Çarpık kentleşmenin başını çeken illerde arasında olan Şanlıurfa'da, bu düzenin bir türlü önüne geçilemedi. Bitişik nizam planları verilen bölgelerde insanlar nefes alamaz durumda. Dönemin belediye başkanları tarafından gelişi güzel imara açılan alanlar aldı başını gitti. Düşük kat, bitişik nizam evler şuan da Urfa'da en ucuz fiyatta olan konutlar arasında. 

URFA'DA ACİLEN BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Açılması planlanan imar alanlarında dört dörtlük bir iş yapılması gerekiyorsa, bu işin ehli kim ise ona derhal başvurulmalı. Şanlıurfa halkına nefes aldıracak kişi ve kişilere söz hakkı tanınmalı ve görev verilmelidir. Misafirperverliği ile tanınan Urfa halkı kesinlikle iyi bir yaşam koşulunu fazlasıyla hak ediyor. Urfalılar artık ne Antep'i nede Diyarbakır'ı konuşmak istiyor.    

GÖRSEL 1- DİYARBAKIR

GÖRSEL 2- ŞANLIURFA

YORUM EKLE
YORUMLAR
mimar
mimar - 3 yıl Önce

yüzde yüz katılıyorum.Bizde de acilen YENİ İMAR açılmalı

Rişvanlı
Rişvanlı - 3 yıl Önce

Urfa da belediye başkanı var mı ki?

vatandaş
vatandaş - 3 yıl Önce

yüksek kat,düşük yoğunluk imar açılmalı

Özgür ömrüm
Özgür ömrüm - 3 yıl Önce

Türkiye’nin en geri kalmış şehir Şanlıurfa eğitimde sağlıkta ulaşımda ve kentsel dönüşümde Urfa halkı ne merkezi hükümette nede yerel de hizmet alamıyor merkezi hükümetlere verdiği reyin karşılığını alamıyor alın size örnek gidin bakın ben gittim defalarca gittim örek mi bırakın Antep’i alın size Diyarbakır sordum buraların imara açan kim bu Kayapınar kimin projesi Osman Baydemir dediler diyarbakırlı arkadaşlarım Urfa belediye başkanları örnek olarak gitsinler Diyarbakır’a orda belediyeciliği hizmetin nasıl yapıldığını görsünler

FP
FP - 3 yıl Önce

DÜNYA DA TÜRKİYE TÜRKİYE DEDE URFA ADAM OLMAZ

Ahmet
Ahmet - 3 yıl Önce

Allah bu şehri bu hale düşürenlerin belasını versin.Sadece kendileri değil tüm soyu soylarının 2 yakası bir araya gelmesin.Hakkımız yedi cedlerine haram olsun işleri güçleri vurgunu,yakınlarını işe koymak ve artist artist gezmek başka hiçbir işe yaramıyorlar.Olan memlekete oluyor yakındır Adıyaman da bizi geçer...

SIRADAKİ HABER

banner195