Title of a News Article

Aslında rakam 10 katına ulaşıyor

​​​​​​​Merkez Bankası’nın raporunda Türkiye kökenli platformlarda 6 Mayıs'tan bu yana 28 Milyar TL'lik hacim yaşandığı öğrenildi. Bu rakam Türkiye'den yurt dışı platformlara bağlanarak işlem yapanları kapsamıyor.

Aslında rakam 10 katına ulaşıyor
banner206

Merkez Bankası’nın TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na sunduğu, “Kripto Varlıklar Raporu”nda çok önemli bilgilere yer verildi. Buna göre sanal paraya ilişkin rağbet her geçen gün artıyor. 10 kripto ATM’sinin bulunduğu Türkiye'de yerli ve yabancı 40 kripto varlık satış platformuna ilginin yoğun olduğu belirtildi. Yine Raporda, ATM’lerde yapılan işlemlerin 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilmesi için inceleme başlatıldığı açıklandı.

Raporda, kara paranın aklanmasının önlenmesi amacıyla 1 Mayıs 2021 itibarıyla kripto platformlarına kimlik doğrulaması yapma zorunluluğu getirildiği vurgulandı.

Raporda, ICO’ların kripto varlık ihraççıları tarafından yürütülen bir projenin fonlanması amacıyla ya da ihtiyaç duydukları sermayeyi elde etmeleri için kullanılabileceği belirtilerek, bu şekilde isteyen kişilerin hem Türkiye’den hem de sınır ötesi ihraççılardan kripto varlık temin etmesinin mümkün olduğu kaydedildi.

TÜRKLER YATIRIM AMAÇLI KULLANIYOR

Raporda, “Özellikle fiyatlarında astronomik düzeyde oynaklıklar görülmesi, kısa zamanda çok fazla yükselmesi gibi durumlar, bazı kişiler için bu varlıkları diğer yatırım araçlarına göre daha cazip hale getirmektedir” değerlendirmesi yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195