Title of a News Article

Bakan Çelik'ten çiftçilere müjde...

.

Bakan Çelik'ten çiftçilere müjde...
banner206
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiftçiye mazot desteği geliyor, desteğin aynı yıl içinde olması için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

 

Açıklamada öne çıkan başlıklar:

Hasat alımları konusunda açıklama yapan Çelik, "eylülde hasadı alıp bir yıl sonra destek alınıyor, ancak mazot için bir çalışma yapılıyor. 2017 sonunda ödeme anlamında bir çalışma yapıyoruz. Biz mazot desteği için bankalarla görüşme yapıyoruz. 2017 Şubatta kullanılan mazotun yarısı alınabilecek." dedi.

"Dünya şampiyonuyuz"

İtalyanın fındık kararına ilişkin Çelik, "Dünya şampiyonuyuz, fındığın yüzde atmışını biz üretiyoruz. Rekolte bu yıl düşük. Fiyat iyi gelecek. Tarımsal ihracatın yüzde 18'ini fındık oluşturuyor. Tam rekoltenin düşük olduğu bir dönemde bir özel sektör İtalyandan açıklamada bulunuyor. Bu bir karalamadır. Bu yıl fındık fiyatları artacak, üreticilere çağrım beklesinler fiyatlar yükselecek" dedi.

Çelik, enflasyon konusunda, "komite yeniden oluşturuldu, üretimdeki arz açığının olmaması bizi birinci derecede ilgilendiren konudur. Biz bir karış toprağı dahi zayi etmeyecek şekilde çalışıyoruz" dedi.

Bakan Çelik, "üreten çiftçinin pazarlara arzında memnun olması gerektiğini, üreticinin kazanması gerekir ki memnun olsun" açıklamasında bulundu.

Meraların ıslahının önemini vurgulayan Çelik, "hayvancılığa daha verimli hale getirmemiz gerekiyor.14.6 milyon hektar mera alanımız var, bunu hayvancılık için kullanmamız gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195