Title of a News Article

Bakan Dönmez'den flaş açıklama

Bakan Dönmez'den flaş açıklama
banner206

Bakan Dönmez çiftçilerin elektrik şirketleriyle yaşadığı sorunlara cevap verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticilere ödenen desteklemelerin, borçlarına mahsuben elektrik dağıtım şirketlerine aktarılması sonucu ortaya çıkan sorunu ve faturaların hasat dönemlerinde ödenmesi talebini soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Önergeye yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Dönmez, sayaç okuma bedellerine ilişkin kanun, tebliğ ve yönetmeliklerden bahsederek, soru önergesine konu olan talep ve sorunların çözümüne yönelik bir açıklamada bulunmadı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, üreticilerin hak ettiği desteklerin, borçlarına mahsuben elektrik şirketlerine aktarıldığına vurgu yaptı. Gürer, “Bu şekilde şirketlerin alacağı devlet eliyle tahsil edilmektedir. Elektrik borçlarının desteklerden tahsil edilmesiyle ilgili uygulamanın kaldırılması yönünde, çiftçilerin yoğun olarak talebi bulunmaktadır. Bu yönde bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?” şeklindeki soruya yanıt istedi. 

ÇİFTÇİLER AYLIK DEĞİL, DÖNEMSEL FATURA İSTİYOR 

CHP Milletvekili Gürer ayrıca, aylık fatura düzenlemesinin üreticileri sıkıntıya soktuğunu ve o her ay düzenli bir geliri olmayan üreticilerin, elektrik faturalarım aylık olarak ödemeleri mümkün olmadığını belirterek, “Gerekli düzenlemeler yapılması planlanmakta mıdır?” şeklinde soru yöneltti. 

Üreticilerimiz aradıkları zaman elektrik dağıtım şirketlerinde muhatap bulmakta güçlük çektiği gibi ödemelerde de en ufak bir aksama olması halinde elektriklerinin anında kesildiğine dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, şu sorulara da yanıt verilmesini istedi: 

“Elektrik aboneliği olan üreticilerimizin elektrik dağıtım şirketine borcu bulunmadığı halde şirket tarafından bir yıl önceki tüketim miktarı dikkate alınarak üreticilerimizden yüksek miktarlarda teminat istenmesi de karşılaşılan sorunlardan biridir. Tüm bu sorunlarla ilgili bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

Tarımsal sulama abone grubundan elektrik alan üreticilerimiz için aylık tahakkuk uygulamasından vazgeçilmesi sağlanacak mıdır?

Ürünlerin hasat dönemi dikkate alınarak yılda bir ya da iki kez olacak şekilde tahsilat yapılması düşünülmekte midir?

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2020, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195