Title of a News Article

BAŞKAN ERTEKİN “İLİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE ULAŞTIRMAK BİZİM ELİMİZDE”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin’in öncülüğünde ilimizin ekonomik problemleri ve sektörel sorunların tartışıldığı “STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantıları’nın 5.’si, ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda, Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Ertekin “Hep söylüyoruz ilimiz çok büyük potansiyellere sahip, bu potansiyeli iyi kullanıp ilimizi hak ettiği yere ulaştırmak da bizim elimizde” dedi.

BAŞKAN ERTEKİN “İLİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE ULAŞTIRMAK BİZİM ELİMİZDE”
banner206

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, toplantıda, ŞUGİAD Yönetim Kurulu Üyelerine, 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefi ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek Şanlıurfa’nın potansiyelinin sadece %50’sinin kullanılması ile 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefini tutturulabileceğini hatta yaklaşık yüzde 15 oranında geçilebileceğinin altını çizdi. Başkan Ertekin sunumunda şu ifadeleri kullandı: “2023 yılında kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefinin ulaşılabilirliği konusunda ilimizin tüm potansiyellerini katarak yaptığımız projeksiyon çalışmasında gördük ki, ilimizin potansiyelinin sadece %50’si kullanılsa dahi, 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine ulaşabiliyoruz hatta yaklaşık yüzde 15 oranında geçiyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek adına öncelikle ilimizin mevcut potansiyellerinin ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor. Mesela GAP İdaresinin bir sulama projesi var, 2023 yılına kadar toplam 9 milyon 600 bin dekar arazinin sulamaya açılması planlanıyor. Aynı zaman da yaklaşık 2 milyon 500 bin dekar arazi de vatandaşlarımız tarafından sulanabilecek. Yani bu sulama projesi hedefini gerçekleştirsek dahi, tarımda ürün desenini değiştirmek daha kolaylaşacak, tarımsal gelirimiz haliyle diğer gelirlerimiz artmış olacak. Şanlıurfalılar olarak ortak amacımız ilimizi hak ettiği yere ulaştırmak olmalıdır. Hep söylüyoruz ilimiz çok büyük potansiyellere sahip, bu potansiyeli iyi kullanıp ilimizi hak ettiği yere ulaştırmak da bizim elimizde” dedi.

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ise yaptığı konuşmada “Sayın Başkan Sabri Bey’e bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ediyoruz, ilimizin kalkınması adına gerçekleştirilecek tüm organizasyonlarda ŞUGİAD olarak imkânlarımız dâhilinde destek vermeye hazırız. Kalkınma adına tabiri yerindeyse çok güzel bir reçete hazırlamışsınız, bu reçeteye göre gittiğimizde bu hedeflerin gerçekleşmemesi için bir neden yok. Ama konjonktüre baktığımızda bu reçetenin uygulama alanı bulması biraz zor görünüyor. Uygulamaya geçebilmek için biraz zorlanacağız, bizim bu konuda işimiz, bahane üretmek olmamalı, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasını sağlamak adına birlik, beraberlik ve iş birliği içerisinde çaba sarf etmek olmalıdır. Birlikte ve iş birliği içinde hareket edersek, 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine, inşallah ulaşabiliriz” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda, (ŞUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Başkanvekili Halil Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Mithat Arhan, Mustafa Badıllı, Murat İmamoğlu, Meclis Bakanı İbrahim İletmiş, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ateş hazır bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195