Title of a News Article

Birecik ve Halfeti kaliteli suya kavuşuyor

Birecik ve Halfeti kaliteli suya kavuşuyor
banner206

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın ilçelerini memba kalitesinde içme suyuna kavuşturuyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla Şanlıurfa’nın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

BİRECİK VE HALFETİ MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR.

Bu kapsamda Birecik ve Halfeti ilçelerinin içme suyu teminini sağlayacak olan proje inşaatında çalışmalar tam hız devam ediyor. 163 bin insana hizmet verecek olan proje ile iki ilçeye 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu temin edilmiş olacak.

PROJE İLE İLGİLİ TEKNİK DETAYLAR

Proje kapsamında Fırat Nehrindeki pompa istasyonu rehabilite edilecek ve çelik boru hattıyla proje kapsamında yapılacak İçmesuyu Arıtma Tesisine iletilecek ve aynı şekilde Halfeti İlçesinde Değirmendere Kaynağından alınacak temiz su, çelik boru hattı marifeti ile Eski Halfeti’ye iletilecek ve Terfi İstasyonlarıyla Yeni Halfeti İlçesinde yapılacak depoya iletilecek. Ayrıca Yeni Halfeti’deki su deposu Durak kaynağından da beslenecek.

İNŞAAT İŞLERİNİN YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI.

2018 yılının Ağustos ayında başlanan çalışmaların inşaat işleri, Birecik İçme suyu Arıtma Tesisinde %95 oranında tamamlandı. İmalatlar ve tesise ait binaların inşaat kısımlarında ise son aşamaya gelindi ve elektro-mekanik imalatların (%15) devam etmekte olduğu bildirildi.

İSALE HATTI İMALATLARI YÜZDE 100 FİZİKİ GERÇELEŞMEYE ULAŞTI.

Eski Halfeti terfi merkezi - Yeni Halfeti su deposu arası 10.035 m çelik boru isale hattı ile Durak terfi merkezi - Yeni Halfeti su deposu arası İsale Hattına (7.103 m) ait çelik borularına ait mal alım ihalesi yapıldı. Birecik Su kaynağı ile arıtma tesisi arası isale hattı imalatları %100 oranında fiziksel gerçekleşmeye ulaştı.

Yeni Halfeti İlçesinin 3.000 m3 kapasiteye sahip su deposunun inşaat işlerinin ise tamamlandığı öğrenildi. Tesisin 2022 yılında bitirilmesi ve Birecik ilçesine 46,000 m³/gün kaliteli içme suyu temin edilmesi hedefleniyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195