Title of a News Article

Birecik'te tarihi gün...

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bugün tarihi anlar yaşandı. Türkiye'nin teşvik Kapsamı alanında 6. bölgesi olan Şanlıurfa'da, bir OSB'nin daha temeli atıldı. Birecik Sanayi Odası Başkanı Müslüm Acar'ın girişimleri sonucu bugün temeli atılan Organize Sanayi Bölgesinde iş makineleri çalışmaya başladı.

Birecik Organize Sanayi Bölgesinin temel atma törenine; Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İlçe Kaymakamı Deniz Zeyrek, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Acar, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Berattin Kayram, Salih Köse, Meclis Başkanı Hüseyin Yaşar, Birecik OSB  Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, Birecik Belediye Başkan Vekili Kadir Çopur, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Demir, HDP Birecik İlçe Eş Başkanı Yusuf Yeşiltepe, DBP Birecik İlçe Başkanı Hasan Yıldız,  idari amirler ve davetliler katıldı.

Temel Atma töreni dua ve kurban kesilerek yapıldı

110 dönüm hektar üzerine kurulacak olan ve yaklaşık bir yıla yakın süre içerisinde tamamlanması planlanan Birecik Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma töreni yapılan dualar ve kurban kesimiyle gerçekleşti. Yapılan duaların ardından iki küçük baş hayvan adak edildikten sonra iş makineleri çalışmaya başladı. 

Göreve geldikleri günden bu yana Birecik ilçesinde işsizliğin önüne geçilmesi noktasında bu girişimi yaptıklarını ve en büyük hayallerinden birisini gerçekleştirdiklerini dile getiren Birecik Ticaret Sanayi Odası Başkanı Müslüm Acar, şunları söyledi.                                                                

“Biz, 2013 yılı Mayıs ayında bu göreve geldik. Göreve geldiğimiz andan itibaren, önemsediğimiz bir konu vardı. Birecikte Sanayi’nin hayata geçirilmesiydi. Bunun için bütün çabamızı ortaya koyduk. Yaklaşık 110 hektar üzerine kurulu olan Birecik Organize Sanayi Bölgesi  Otobana 13, Birecik’e ise 17 km uzaklıkta. Birkaç ay önce buranın Yol Açma ve Reglaj  ihalesini yapmıştık. Karacadağ Kalkınma Ajansından aldığımız 1 milyon yüz bin hibenin, bir kısmına da Ticaret ve Sanayi Odamız eş finansman oldu. Bizim hesaplamalarımıza göre yaklaşık bir yıl içerisinde burada bacaların tüteceğini düşünüyoruz,  alt yapının diğer kalan kısmınıda,  Bakanlık düzeyinde çözmeyi amaçlıyoruz. Birecik’te Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının çok önemli olduğunu ve işsizlik noktasında birde sınıra yakın bölgede olmamızın da çok büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Birecik Sanayi Bölgesi, 6.cı bölgede bulunmakta, 6. Bölgede Türkiye’nin teşvikler noktasında en avantajlı bölgelerden birisidir. Birecik Ticarete ve Sanayi Odası Başkanı Acar, Bölgede fıstık işletmeciliği olduğunu da ileri sürerek,  ‘’Fıstık işletmeciliğin daha Modern tesislerde yapılmasını amaçlıyoruz. Bu arada bize katma değeri yüksek ürünler üretmek adına tekstil ile ilgili başvurular var. Özellikle gerçekten ekolojik dengeyi gözeten ve çevreye duyarlı bir organize sanayi bölgesi kurmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195