Title of a News Article

Bu projeler Urfa'ya çok yakışıyor

Bu projeler Urfa'ya çok yakışıyor
banner206
Büyükşehir Belediyesi, il merkezi ve ilçelerde faaliyete geçirdiği katı atık aktarma ve bertaraf tesisleri ile çöp yakma dönemini sonlandırdı. Hemen hemen tüm ilçelerde faaliyete geçen tesisler sayesinde çöpler artık elektrik enerjisi olarak geri dönüşüme kazandırıldı. 
Geri dönüşümde Türkiye'de örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi, katı atık tesisleri ile yine gündemde. Yakın bir zamana kadar çöplerin yakılarak şehir ve ilçe merkezlerinde oluşturduğu kötü görüntülere son veren Büyükşehir Belediyesi, ayrıştırdığı çöpler sayesinde her ay 30 bin hanenin elektrik enerjisine denk gelecek şekilde üretim sağladı.
Proje için gerekli olan maliyetin çoğunu BM, Japonya ve GAP İdaresi Başkanlığından sağlayarak hayata geçirdiği proje sayesinde Şanlıurfa, bölgesinde ve Türkiye'de gelişmiş iller sıralamasında basamak atladı. Türkiye'de bir çok ilin örnek alarak hayata geçirmek istediği proje çerçevesinde Akçakale, Suruç, Birecik, Ceylanpınar, Siverek ve Viranşehir'de kurulan Katı Atık Aktarma İstasyonlarından tırlar aracılığıyla şehir merkezine getirilen katı atıklar burada ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor. 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, UYGULAMAYI YAKINDAN TAKİP ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eğitim, ulaşım, spor ve geri dönüşüm konu başlıkları altındaki çok sayıda projelerinden biri olan Katı Atık Tesisleri; aynı zamanda çevreci, insan odaklı ve tassarruflu olması ile ön plana çıkıyor. Projenin mimarı olan Başkan Nihat Çiftçi, ilçelerdeki tüm tesislere giderek çalışmaları birebir takip etti. 

"BU PROJELER ŞANLIURFA'MIZA ÇOK YAKIŞIYOR"
Uygulama ile ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa eski Şanlıurfa değil. Şehrimiz her anlamda daha da büyüdü. Haliyle bizlerin de büyük düşünmesi lazım. Şanlıurfa'mız bu tür geri dönüşümlü projelerle daha da gelişecektir. Her zaman dediği gibi Şanlıurfa halkımız hizmetin en iyisine layıktır. AK Belediyecilik olarak da bizler bunun gereğini yapıyoruz" dedi. 

YENİLENEBİLİR ENERJİDE GES ATAĞI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin güneş ışığını en fazla alan şehri Şanlıurfa'da elverişsiz olduğu için ekim yapılamayan atıl durumdaki arazilere Güneş Enerjisi Santralleri (GES) kurması ile de gündeme gelmişti. Kendi enerjisinin önemli bir bölümünü GES uygulaması ile karşılayan Büyükşehir Belediyesi, öte yandan 50'yi aşkın GES yatırımına da onay vermişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195