Title of a News Article

DEDAŞ'tan kazı uyarısı

Dicle Elektrik’ten ‘İzinsiz Kazı Yapmayın’ Duyurusu

DEDAŞ'tan kazı uyarısı
banner206

Dicle Elektrik, izinsiz yapılan ve yeraltı şebekelerine zarar vererek vatandaşların elektriksiz kalmasına neden olan kazıları önleyebilmek için el ilanları ile duyuru yaptı. Dağıtılan el ilanlarında, yapılacak olan tüm kazıların Dicle Elektrik’e bildirilmesi ve teknik görüş alınması gerektiği ifade edildi.

Önce İnceleme Yapıldı

Şanlıurfa’nın yeni yerleşim bölgelerinden olan merkez Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe (Maşuk) mahallesinde inşaat çalışmaları nedeniyle izinsiz olarak yapılan kazıların iletim hatları ve yer altı kablolarına ciddi biçimde zarar vermesi üzerine Dicle Elektrik ilgilileri birçok kez uyardı. Yapılan tüm uyarılara rağmen izinsiz kazıların devam etmesi ve mahallenin sağlıklı enerji almasını engellemesi üzerine enerji şirketinden ilgililer, önce bu mahalleye giderek çeşitli incelemelerde bulundular.

50 Noktada Kablo Patladı

Seyrantepe Muhtarı Veysi Demir ve mahalle sakinleri ile görüşen Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdür Yardımcısı Murat Dursun, son dönemde izinsiz yapılan kazılardan dolayı elektrik hatlarının ciddi oranda zarar gördüğünü söyledi.

Dursun, “Altyapı tesislerinin devamlılığının sağlanması noktasında şirketimize ait yeraltı elektrik hatlarının bulunduğu yerlerde izin alınmadan yapılan kazılar yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Son 1 ayda yapılan izinsiz kazılar yüzünden sadece bu bölgede yaklaşık 50 ayrı noktada yeraltı kablomuz patladı. Yeraltı kablolarının onarımı zahmetli ve zaman isteyen bir iş olduğundan mahalleye her defasında alternatif şebekelerden enerji verdik. Vatandaşlarımızın enerjisiz kalmaması için uğraş veriyoruz, ancak kazı yapanların da mutlaka bize haber vermesi ve bizden teknik görüş alması gerekir.’’ dedi.

El İlanları Dağıtıldı

Seyrantepe mahalle muhtarı Veysi Demir ve mahalleliler de izinsiz yapılarak kendilerinin elektriksiz kalmasına neden olan kazıları gerçekleştirenlere tepki gösterdiler.

Yapılan inceleme ve görüşmelerin ardından Dicle Elektrik tarafından, izinsiz kazıların önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan el ilanları dağıtıldı.

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürlüğü Sistem İşletme Yöneticisi Hikmet Nite ile Sistem İşletme Kontrol Mühendisi Ali Demirel yanlarına Seyrantepe Muhtarı Veysi Demir’i de alarak bu çevrede bulunan inşaatları tek tek dolaşarak, el ilanı dağıttılar, izinsiz kazıların yaratacağı sonuçları anlatarak enerji şirketinden habersiz asla kazı yapılmaması gerektiğini anlattılar.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195