Title of a News Article

Elektrik borcuna af!

.

Elektrik borcuna af!
banner206

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, 3 milyar liralık alacağını yeniden yapılandıracak. 200 bin borçlunun bulunduğu yeniden yapılandırma kapsamında milyarlarca liralık faturanın faizi silinecek ve geri ödemesi taksitlere bölünecek

 

Faizler silinecek

Türkiye'de elektrik faturası borcu miktarı 3 milyar lirayı aştı. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), borç yükünün hafiflemesi ve ödemelerin artması için alacaklarını yapılandırma kararı aldı. Bu kapsamda 200 bin borçlu, çıkarılacak af kapsamından yararlanabilecek.

 Yapüandırma ile milyarlarca liralık faturanın faizleri silinecek ve geri ödemesi taksitlere bölünecek.

Tek istisna Kayseri TEDAŞ'ın hazırlıklarına başladığı yapüandırma borçları arasında, tarımsal sulama, resmi kurumlar ve belediyeler de var. Şehirlere bakıldığında Kayseri hariç 20 elektrik dağıtım bölgesinden de TEDAŞ'ın alacağı bulunuyor. Tarımsal sulama konusundaki elektrik borçlarının en önemli kısmının, kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ait olduğu tespit edildi.  

Elektrik borçlarının en önemli kısmı, kaçak kullanımın yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ait.

 

GÖRÜŞMELER OLUMLU GİDİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın düzenlemeler için görüşme halinde olduğu açıklandı. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve bir aksilik çıkmaması durumunda borçlar yeniden yapılandırılacak. Ortaya çıkacak sonuca göre düğmeye basüacak. TEDAŞ yetkilileri, dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi kapsamında, şirketlerin borç ve alacaklarını da devraldıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195