Title of a News Article

Emeklilerin gözü ikramiyelere çevrildi!

Emeklilerin gözü ikramiyelere çevrildi!
banner206

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde verilecek ikramiyenin 2023 Ramazan bayramı öncesi ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki bayram ikramiyesi zamlanacak mı? Kimler bayram ikramiyesi alabilir? İşte 2023 bayram tarihleri...

Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen 1100 TL'lik ikramiye bu yıl da ödenmeye devam edecek. Tabi ikramiyede de artış beklentisi var. İşte emekli bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilenler...

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMLARI NE ZAMAN?
2023 Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre Ramazan Bayramı’nın 1. günü önümüzdeki yıl 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. 

Dört gün sürecek Kurban Bayramı ise 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak ve 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?
Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklilerinin refah payı ile birlikte alacakları zam oranı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi.

Yapılan son güncellemenin ardından en düşük emekli maaşı 5.500 TL olurken, en düşük memur emekli aylığı 7.901 TL oldu.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

 6 aylık enflasyon açıklandığında zam oranı kesinleşecek ve bu rakamın da üzerine çıkabilir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI FARKLI MI OLACAK?
Ramazan ve Kurban bayramları öncesi son olarak 1100 TL ödenmişti. Bu yıl emekliye yapılan zam sonrası ikramiyelerde de artış bekleniyor. Rakam henüz net olmasa da kulislerde yeni rakamın zamlı olacağı konuşuluyor. 

(F5HABER)

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2023, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195