Title of a News Article

En fazla zam yiyen akaryakıt oldu

En fazla zam yiyen akaryakıt oldu
banner206

Dünya genelinde küresel ekonomi de son 2 yılda kat ve kat yaşanan zamlar insanların belini bükmeye devam ediyor. Herşeyin zam aldığı ürünlerin başında akaryakıt geliyor. 

2020 yılına girildiğinden bu yana bitmek bilmeyen koronavirüs salgını, akabinde tam bitecekten çıkan Rusya Ukrayna savaşı insanları yaşanmaz bir duruma getirdi. Salgını savaşı bahane ederek her türlü insan ihtiyacına zam yapan lobiler kar üstüne kar etmeyi sürdürüyor. 

Yaşanan bu fahiş zamlar Türkiye'nin de dört bir yanında malesef etkisini fazlasıyla gösteriyor. Gıda ürünlerinde yaşanan fahiş zammın yanı sıra akaryakıtta yaşanan zamlar insanları artık toplu taşıma araçlarına mahkum etmeye başladı. Büyükşehirler de özellikle insanların toplu taşıma araçlarına yoğunlaşmaya başladı. Yaklaşık 1,5 yıl önce 6 lira seviyesindeki benzin ve motorin bugün 20 liranın üzerine çıkmış durumda. Basit bir hesap ile akaryakıta yüzde 400 zam geldiğini görebiliyoruz. Fahiş oranda gelen bu zamlar karşısında ne yapacağını bilmeyen asgari ücretli bir vatandaşın maaşına ise yalnızca 2 kat zam yapıldı. 

Yapılan maaş zammı baz alınacak olunursa akaryakıtın günümüzdeki fiyatı ortalama 10 Lira olması gerekiyor.

Dün, bir son dakika gelişmesi yaşandı. 23 liraya dayanan motorine 2.38 lira indirim yapıldı. Yapılan bu indirim gece yarısından itibaren sessiz sedasız pompalara yansıtıldı.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195