Title of a News Article

Erdoğan flaş açıklama! Kökten çözüyoruz

Erdoğan flaş açıklama! Kökten çözüyoruz
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da düzenlenen TESKGenel Kurulu toplantısına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada döviz konusunda yeni adımların atılacağının haberini verirken; "Dün akşam imzaladım. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz. İhracat ve ithalat gibi dışarı ile ilgili olmayan kimsenin yolu dövizle kesişmemeli" dedi.


Erdoğan ayrıca kriz fırsatçılarını net bir dille uyararak  "Şimdi ben buradan sesleniyorum. İnanın bu dönemde döviz bahanesiyle sattıkları ürene hiç alakası olmadığı halde zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Helalı haramı ayırt etmeyenlerin iflah olması mümkün değil.Bu bir kriz değil manipülasyondur. Sakın aldanmayın. Bu süreç atlatılacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Kıymetli, yöneticiler esnaf ve sanatkar kardeşlerim. Szileri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Esnaf ve sanatkarlar konfedarasyonunun 20, yılını kutluyorum.Daha önce genel kurullarınıza başbakan sıfatıyla katılmıştım. Bilindiği gibi bizim geleneğimizde esnaf 'Ahi'dir. Kökeni kardeşlikten ve cömertlikten gelir. Toplumun birliğe ihtiyaç duyduğu her dönemde Ahi'ler devreye girmiştir. Bu yolun esası çok değil helalinden kazanmaktır. Ecdadımızın bu konu ile ilgili sayısız meseleleri, tavsiyeleri vardır.

"TÜRKİYE TERCİHİNİ HEP DEMOKRASİDEN YANA KULLANDI"

Köksüz bir ağacın ayakta kalamayacağı gibi köksüz bir kurum da varlığını uzun süre sürdüremez. Yaşadığımız onca hadiseye rağmen zarar görmedik. Ülkemizin adı birileri tarafından sürekli olumsuzluklarla anılmaya çalışılıyor. Türkiye geçmişte yaşadığı kimi darbelere rağmen tercihini her zaman tekrardan demokrasi tarafından kullanan bir ülkedir. 

"DÖVİZLE KİRA KONUSUNU KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ"

Türkiye'nin demokrasi konusunda herhangi bir eksiği yoktur.Ülkemize yönelik gizli ve açık saldırıların serbest piyasa ekonomisi ile ilgisi yok.Zor dönemler zor kararlar vermeyi gerektirir. Ekonomide uygun kararlar almaktan asla vazgeçmiyoruz. Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik yeni adımlarımız olacak.Dün akşam imzaladım. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz. İhracat ve ithalat gibi dışarı ile ilgili olmayan kimsenin yolu dövizle kesişmemeli. Kamu harcamalarında mümkün olan en yüksek tasarrufu gerçekleştireceğiz.
 

Erdoğan'dan flaş döviz kararı! 30 gün içinde...


"KRİZ FIRSATÇILARINA NET UYARI: İFLAH OLMAYACAKLAR"

Şimdi ben buradan sesleniyorum. İnanın bu dönemde döviz bahanesiyle sattıkları ürene hiç alakası olmadığı halde zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Helalı haramı ayırt etmeyenlerin iflah olması mümkün değil.  Bunlar ahilik semtine uğrayamazlar. Ahilik sisteminin de bir ceza durumu var. Biz de bu noktada hukuk sistemini çok kararlı bir şekilde uygulayacağız. Türkiye bu dönemi de geride bırakacaktır. 

"BU KRİZ BİZİM KRİZİMİZ DEĞİL MANİPÜLASYONDUR"

Bu yaşadıklarımız bir kriz değil bir manipülasyondur. Dışarıyla da alakalıdır. Bu sürec atlatıp geçilecek. Geçmişteki her iki kriz Türkiye'nin kendi dinamiklerinin ürünüydü. Bugün ise aynı durum söz konusu değil. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen kriz için bizi teğet geçer demiştim. Bugün de diyorum ki bu kriz bizim krizimiz değildir, manipülasyondur. Özel sektörüyle finans sektörüyle esnafımızda güçlü durursak yolumuza bugün olduğu gibi devam ederiz."

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2018, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195