Title of a News Article

Erin:"Kapımız sonuna kadar açık "

 VALİ ERİN: SÜT ÜRETİMİMİZİ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Ekim ayı toplantısı, Anı Süt Ürünleri fabrikasında gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in başkanlığında toplanan OSB Yönetim Kurulu toplantısında, devam eden altyapı iyileştirme çalışmaları, yeni yatırım taleplerine arsa tahsisleri konusu ve sanayicilerin talepleri gündeme alındı.
Toplantı sonrası süt ürünleri üretim tesisinde incelemelerde bulunan Vali Erin ve beraberindekiler, üretim sistemi, pazarlama ve istihdam konusunda firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Süt ürünleri üretim tesisindeki incelemeleri sonrası bir açıklama yapan Vali Erin, 1985 yılında üretim işine başlayan işletme sahiplerinin işleri yeni jenerasyona devretmek üzere olduklarını belirterek, bundan sonraki dönemde de Şanlıurfa’ya marka değeri katacaklarına inandığını söyledi.
OSB müteşebbis heyeti ve yönetim kurulunun yatırımcıları her anlamda desteklemeye devam edeceğini belirten Vali Erin, süt ürünleri üretiminde Şanlıurfa’nın hammadde ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, “Süt üretimi konusunda Şanlıurfa’da bir eksiklik olduğunu ifade ettiler. Biz de yakından görmüş olduk. Tarım Bakanlığımız biliyor ki sadece besi hayvancılığı değil aynı zamanda süt üretiminin artırılmasına yönelik de ilave tedbirlerin alınması gerekiyor. İnşallah bu konuda hem bizim arkadaşlar hem de sayın bakanımızla görüşmek suretiyle bu konularda yeni yönetmelik belki de teşvikler devreye sokularak süt üretimini artırmamız gerekiyor” dedi.
Gezdikleri süt üretim tesisinin hijyen ve üretim kalitesine şahit olduklarını ifade eden Vali Erin, vatandaşların güvenle bu ürünleri tüketebileceklerini söyledi. Kapılarının sanayicilere her zaman açık olduğunu, randevu almaya gerek olmadığını hatırlatan Vali Erin, süt ürünleri işletmecilerine de işlerinde başarılar diledi.
Anı Süt Ürünleri tesisini üç yıl önce devraldığını ve işletmeye başladığını söyleyen işletme sahibi Hüseyin Arslan, üç yıldır bir tek yetkilinin kendilerini ziyaret etmediğini belirterek, Vali Erin’e ve OSB heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Tesisi ayakta tutmak için 12 milyon TL yatırım yaptıklarını ifad eden Arslan, üretimlerini en hijyenik ortamda yaptıklarını ve bu konuda iddialı olduklarını söyledi. Günlük 18 ton ayran üretimleri olduğunu ve bunu pazarlamakta sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Arslan, Şanlıurfa esnafı ve vatandaşların gösterdiği ilgiye de teşekkür ett ı

Toplantıya Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, OSB Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, Yönetim kurulu üyeleri Mustafa Sarı, Sadık Sade, Mustafa Arslan hazır bulundular. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195