Title of a News Article

Ertekin'den çarpıcı açıklama...

.

Ertekin'den çarpıcı açıklama...
banner206

 Son yıllarda Urfa'ya çok önemli firmaların gelmesini sağladıklarını kaydeden ŞUTSO Başkanı Ertekin, "İlimizin sanayileşmesine, sanayi yatırımcılarının ilimize çekilmesine, üretim kanallarının çeşitlenmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Yatırım ve İstihdam Paketi, 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası ve Şanlıurfa ekonomisine ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Başkan Ertekin yaptığı değerlendirmede: "Şanlıurfa'da ekonominin merkezi olan ŞUTSO olarak ilimizin sanayileşmesine, sanayi yatırımcılarının ilimize çekilmesine, üretim kanallarının çeşitlenmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Başkan Ertekin, Şanlıurfa için gerçekleştirdikleri çalışmalar konusunda şu açıklamayı yaptı: "Yaptığımız bu çalışmaların Şanlıurfa'da yatırım yapan işletmelerin kârlılığına katkı yaparak sermaye birikimini artırması yönünde olduğunu öncelikle ifade edelim. Yatırımcı firmaların ilimize kazandırılması konusundaki tüm aşamalarda valilik, KaracadağKalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile direkt ve koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Arsa tahsisi, yatırımcıların davet edilmesi, yer ve bölge planlarının oluşturulması çalışmalarda ŞUTSO olarak direkt müdahil konumundayız. Birçok çalışmamızı yatırım sürecine halel getirmemek adına kamuoyuna yansıtmıyoruz. ŞUTSO olarak ilimizin potansiyelini katıldığımız tüm platformlarda yüksek sesle anlatıyoruz. İlimizde yatırım yapan Türkiye'nin önde gelen firmalarını ikili ilişkilerimiz ve kurduğumuz sağlam diyalog neticesinde buraya kazandırdık"

'TEŞVİKLERİN 2020'YE KADAR UZATILMASINI İSTEDİK'

Ertekin 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası ile ilgili olarak da "Hükümetimiz yatırım hamlesi başlatacak teşvik paketini tamamladı. Sanayiyi canlandıracak, teknoloji üretimini artıracak, ithalata bağımlılığı azaltacak yatırımlar için görüş ve önerilerimizi aktarmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldık. Şuranın kapanışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, OSB Kanunu Geçici 9. Maddesinde süreli olarak öngörülen OSB içindeki kullanılmayan parsellerin, bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis edilmesi uygulamasının 12 Nisan 2015 itibariyle 2 yıl daha uzatıldığını ifade etti. Bu ilimiz için önemli bir yatırım desteğidir. Ayrıca 1 Ocak'ta biten sigorta primi işveren hissesi desteği ve vergi indirimi teşvikleri 2015 yılı sonuna kadar uzatıldı. Bu teşviklerin 2020 yılına kadar uzatılması yönünde oldukça ciddi çalışmalar yürüttük fakat bütçe dengesi gözetilerek 1 yıl uzatılması kararı alındı. Yani kısaca ŞUTSO Şanlıurfa'da ekonominin merkezi konumunda. Biz bunun farkındayız, ilimiz için var gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195