Title of a News Article

Eyyüpoğlu çiftçilere çağrıda bulundu

.

Eyyüpoğlu çiftçilere çağrıda bulundu
banner206

2016 Tarımsal üretim yılı için ÇKS başvuruları başladı. 1 Eylül’den itibaren başlayan başvurular 30 Haziran 2016’da sona eriyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, geçtiğimiz yıl çiftçilerimizin zamanında başvuru yapamamaları nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin oluşmamaması için zamanında ve gününde başvuruların yapılmasını rica ediyorum’ dedi.

Tarımsal desteklemelerden faydalanmanın ön şartı olan Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 1 Eylül’de başladı. Kayıt ve güncellemelerini yapabilmeleri için üreticilerin, istenilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları İl, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ve ziraat odalarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. 2016 yılı desteklemelerden çiftçilerin mutlaka yararlanması gerektiğine işaret eden Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilerin gecikmeye mahal vermemeleri gerektiğini söyledi. 

 

Başkan Eyyüpoğlu: başvurular zamanında yapılmalı

Tarımsal desteklemelerin çiftçinin can simidi olduğunu belirten Başkan Eyyüpoğlu, ‘2016 ÇKS kayıt dönemi başladı. 30 Haziran 2016 tarihinde sona erecek ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir.  Geçtiğimiz yıl çok sayıda çiftçimizin zamanında başvuruda bulunmamaları nedeniyle bazı mağduriyetler yaşanmış girişimlerimiz sonrası başvuru süre uzatılmıştı. Benzer durumun tekrar yaşanmaması ve çiftçilerimizin ödemelerini gününde alabilmeleri için başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyorum“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195