Title of a News Article

Fiat Önkol Harran Üniversitesi'ne araç hibe etti

Fiat Önkol Harran Üniversitesi'ne araç hibe etti
banner206

Şanlıurfa’da, en çok araç satan otomotiv sektörü olan Fiat Önkol Otomotiv’den takdir edilecek bir adım atıldı.

Fiat Önkol Otomotiv, Koç Holding ile yapılan görüşmeler sonucu Harran Üniversitesi’ne 2017 model bir araç kazandırdı. Bu aracın diğer araçlardan farkı ve en belirgin özelliği ise üniversite okuyan mühendis adaylarının uygulamalı derslerde bu araç üzerindeki çalışmaları olacak.

Fiat Önkol Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Arif Önkol’un girişimleri sonucu Harran Üniversitesi’ne kazandırılan son model Fiat Egea Statin Wagon tipi araç, düzenlenen törenle teslim edildi.

Hafta sonu Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde gerçekleşen tahsis törenine; Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Fiat Önkol Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Arif Önkol, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Fiat Önkol Otomotiv Satış Müdürü Hayati Yıldız ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Törende ilk olarak açılış konuşmasını Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç yaptı, Aytaç konuşmasında, “Fiat olarak, yaklaşık 3 bin kişilik bir istihdam sağladık, 1 milyar dolar yatırımla egea projesi devreye girdi ve Türk mühendislerinin vermiş emeklerle devreye girdi. Türkiye’de üretilen modeller arasında yer alan bir modeldir diyebilirim. TOFAŞ bunu tek başına yapmadı, dünya sanayisinin de desteğini alarak bunu yaptı.” Dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ise yaptığı konuşmasında, Fiat ailesine teşekkürlerini ileterek, mühendislerimiz daha iyi işler çıkaracaklar ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, araç teslim törenine geçildi. Harran Üniversitesi’ne hibe edilen aracın anahtarını Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’a, Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve Fiat Önkol Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Arif Önkol verdi.

 




Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 18:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Harran Üniversitesi rektörü sayın Prof Dr Ramazan Tasaltin hocamıza saygilar

SIRADAKİ HABER

banner195