Title of a News Article

Galericiler dört gözle bunu bekliyor!

.

Galericiler dört gözle bunu bekliyor!
banner206

7 Haziran seçimlerinden buyana işlerin olumsuzluğundan yakınan oto galeri esnafı, yeni hükümetin kurulmasıyla işlerinin iyi olacağını arzuluyor. Oto Galerici Hüseyin kurt, “7 Haziran seçimlerinden buyana siftah yapamadığımız günler bile oluyor, Kasım ayından sonra işlerimizde düzelme olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

UĞUR BUDAK 

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetin kurulamaması nedeniyle Dolar’ın yükselmesinden dolayı oto galericiler esnafı da olumsuz etkilenmişti. Fakat 1 Kasım seçimlerinde AK Partinin tek başına iktidara gelmesi ile birlikte oto galericiler işlerinin düzeleceğini bekliyor. Hükümetin kurulmasıyla birlikte deyim yerindeyse yaprak kıpırdamayan oto galeride işlerin yeniden rayına gireceği konuşuluyor.

 

“4-5 ay boyunca iş yapamadık”

Oto Galericilerinden Hüseyin Kurt, yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinden sonra öncesine göre bir hareketlenme olduğunu belirterek, “Hükümet kurulduktan sonra Doların da düşmesi bizim piyasayı daha canlandırır. Bizim yöremizde pamuk fiyatları da yüksek olunca 2. El piyasası daha yüksek olur. 7 Haziran seçimlerinden sonra 4-5 ay boyunca iş yapamadık fakat Kasım ayından sonra işlerin artacağını düşünüyoruz. Seçimden sonra Dolar düşünce hareketlenme oldu ama Dolar tekrardan yükselince işlerimiz kötü oldu, eğer Hükümet kurulduktan sonra Dolar ile EURO düşerse beklentilerimiz yüksek olur” dedi.

 

 “Araç fiyatları arttı”

Şuanda araç fiyatlarının da yüksek olduğunu dile getiren Kurt, “Dolar’ın yükselmesiyle beraber sıfır araçların fiyatları yükseliyor buna paralel olarak ikinci el araçlarda da fiyatlar yükseliyor. Doların yükselmesinden dolayı daha önceleri 20 Bin TL’ye sattığımız bir aracı şuanda 22, 23 Bin TL’ye satıyoruz, araçlarda 2-3 Bin TL gibi artışlar oldu. Elimizde çok sayıda araç var ama alıcı bulamıyoruz. Hükümet kurulursa, verilen vaatler yerine gelirse işlerimizin iyi olacağını arzuluyoruz, piyasanın o zaman canlanacağını düşünüyoruz. Geçen yıl işlerimiz çok iyiydi, ayda 1-15 araç satıyorduk ama şuanda hiç araç satamıyoruz; 7 Haziran seçimlerinden sonra siftah bile yapamadık. Bizim yaşadığımız sıkıntıları diğer esnaflar da yaşıyor” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195