Title of a News Article

Girişimci kadınların 4. Durağı Urfa oldu

Girişimci kadınların 4. Durağı Urfa oldu
banner206

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirilen roadshow’un dördüncü durağı Şanlıurfa oldu.

Girişimin Kadın Kahramanları Projesi, kadınların iş hayatında güçlenmesi için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun tüm Türkiye genelindeki 7 bin girişimci kadına ulaşma hedefiyle hayata geçiyor. Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında TOBB ile gerçekleştirilen roadshow’un dördüncü durağı Şanlıurfa’da konuklara yüz yüze eğitimler verilirken aynı zamanda Beko 100 Kadın Bayi projesinin detayları aktarıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi’nde süren online eğitimlerin ardından belirlenen illerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshow’un dördüncüsü Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim, Meclis Üyesi Mehmet Paydaş,TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, Arçelik Perakende Akademi ve Beko yöneticilerinin katılımı ile düzenlendi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği programda, Eğitmen Fulya Argun’un TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine verdiği eğitimlerin ardından, Beko 100 Kadın Bayi projesi kapsamında bayi olmak isteyenlere özel bir panelde detaylar aktarıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk adına katılımcılara sevgiyle selamlarını ileterek başladığı konuşmasında Kendini bu bölgeye adadığını ve kadı girişimcilerin arttırılması kapsamında çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Kıymetli Hazirun, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve BEKO’nun, kadın girişimci sayısının arttırılması amacıyla güçlerini birleştirdiği, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen ve “Girişimin Kadın Kahramanları Projesi” kapsamında düzenlenen Roadshow’un dördüncü durağı Şanlıurfa’ya hepiniz hoş geldiniz. Kadınların hayatın her alanında güçlenmesi, sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsurudur. Ancak, ülkemizde maalesef ki bu durum hala istenilen düzeyde değil. Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranı % 32.6’dır ve bu oran OECD ülkeleri arasında alt seviyedir. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak, bu seviyeyi yükseltebilmek adına geçmişten günümüze çeşitli eğitim programları ve projeler yürütüyor, Kadın Girişimciler Kurulu ekosisteminde yer alan girişimci kadınlarımızla birlikte sürdürülebilir kalkınma adına gayret gösteriyoruz. Bu minvalde, bugün “Girişimin Kadın Kahramanları” projesiyle Arçelik Perakende Akademi’de eğitim alan kadınlarımızın, Beko bayii olabilmelerini sağlayan bu etkinliğimizle bir aradayız. Kadınlarımıza, birer Beko bayii olma fırsatı sunulması, kadınlarımızın iş hayatına girmeleri çerçevesinde cazibe oluşturmuştur. Değerli Hazirun; TOBB Kadın Girişimciler üst Kurulunun çalışmalarının yanı sıra İl Kadın Girişimciler Kurullarımız da olağanüstü çaba göstererek kadınlarımızın iş hayatında daha etkin rol alması ve iş hayatında karşılaşılan sorunların çözümü adına çeşitli program ve eğitimler düzenlemektedir. TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptığımız çalışmalarımızı kısaca özetleyip konuşmamı bitirmek istiyorum. 2019 Şubat ayı Kadın Girişimciler Kurulu seçimlerinin ardından bugüne kadar, pandemiye rağmen, 17 farklı alanlarda eğitim programları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla 32 toplantı, 7 farklı kamu kurum ve kuruluşları ile kadın girişimcilerimize yönelik protokol yaptık. Kadın girişimcilerimizin sektörde daha aktif rol almaları konusunda 25 farklı çalıştay, seminer ve etkinlik düzenleyerek 3094 girişimci kadına ulaştık. Geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da kadın girişimcilerimiz ile birçok kadının hayatına dokunmaya devam edecek, üyelerimizin ve kadın girişimcilerimizin işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda destek olmayı aralıksız sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle etkinliğimizin başarılı geçmesini temenni ediyor, katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Beko Satış Direktörü Burak Bilgisel: “Beko Bayii olmak isteyen kadınlarımıza kapımız sonuna kadar açık”

Beko Satış Direktörü Burak Bilgisel açıklamasında “Beko olarak her zaman kadınların iş dünyasına katılımını destekliyor ve yanlarında duruyoruz. Girişimci kadınların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediğimiz bu yolda Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirmeyi çok istediğimiz yüz yüze eğitimlerin ilkinde Ankara’da düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İş hayatındaki cesaretlerinin altını eğitimle doldurabilmek ve kadınların güvenli, rekabetçi ve donanımlı bir şekilde iş hayatında hak ettikleri yerleri almalarına destek olmak bu projenin öncelikli hedefini oluşturuyor. 100 Kadın Bayi Projemiz ile entegre olması sebebiyle eğitimlerden sonra Beko bayisi olmak isteyen İç Anadolu’nun girişimci kadınlarına da kapımızın sonuna kadar açık olduğunu aramıza katılmalarından mutluluk duyacağımızı paylaşmak isterim” dedi.

Tüm bölgeleri kapsayan Girişimin Kadın Kahramanları Projesi eğitim toplantıları 2021 Aralık’a kadar sırasıyla; Nevşehir, Karabük, Bursa, Kocaeli, Konya, Çanakkale, Mersin, Gaziantep, Aydın, Antalya ve İzmir’de TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle devam edecek.

Ayrıntılı Bilgi ve İletişim:

Golin İstanbul

Gönül Bedir | Account & Media Director | m. 0532 468 33 79 | [email protected]

Elvan Başaran Taş | Media Director | m.0539 5754510 | [email protected]

Editöre Not:

Girişimin Kadın Kahramanları Projesi Eğitim Programı Hakkında:

Girişimci kadınların, girişimcilikteki gelişimlerini ve sürekliliklerini sağlamaya yönelik komple bir tasarım olarak kurgulanan eğitim programı beş modülden oluşuyor. Perakende Akademisi tarafından tasarlanan eğitim ve gelişim programı kapsamında, online ve yüz yüze gibi farklı eğitim kanalları kullanılarak, karma bir eğitim modeli uygulanıyor.

İçerik odaklı eğitim yerine, aksiyon odaklı, bilgiyi öğretme yerine, bilgiye erişimi öğretme; öğrenme aktivitesi yerine, sürekliliğe odaklı; bilgiyi var etmek yerine performansı var etmeye yönelik yaklaşımların temel alındığı programda, satış, pazarlama, finans ve IK yönetimi, müşteri ve hizmet odaklı yaklaşımlar yer alıyor.

Girişimci kadınların ihtiyacı olan eğitimlere kolayca ulaşmalarını amaçlayan, işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda onları destekleyen projenin eğitimlerini tamamlayan katılımcılar sertifika sahibi de olabiliyor.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Perakende Akademi tarafından devreye alınan www.bekoperakendetv.net üzerinden eğitimlerine ulaşabiliyorlar.

Girişimin Kadın Kahramanları Projesi Hakkında:

Kadın girişimciliğini sahiplenen ve destekleyen Beko; girişimcilik ekosisteminde kadınların temsilini artırmak amacıyla 2019 yılından beri sürdürdüğü “Beko 100 Kadın Bayi” projesinin ardından, toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonunun yeni bir adımı olarak Girişimin Kadın Kahramanları Projesi’ni TOBB iş birliği ile hayata geçirdi. Programı tamamlayan kadın girişimciler, dilerlerse “Beko 100 Kadın Bayii” projesi kapsamında iş hayatlarına Beko bayi olarak devam edebiliyor.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ekosistemi içinde yer alan girişimci kadınlara, Beko 100 Kadın Bayii Projesi kapsamında sağlanan teşvikler şöyle:

• Beko coğrafi konumlandırma ekibi tarafından, mağaza lokasyonunun fırsat analizi yapılarak belirlenmesi ve mağaza seçimi

• Dekorasyon ve altyapıda kullanılan ana malzemelerinin ücretsiz temini

• Kontrat ve sözleşme sonrası açılış etkinlikleri ve reklam kampanyalarının sağlanması

• Lokasyon analizine göre verilen kira destekleri

• Mentor ağına katılım ve kadın bayiler için kadın mentor uygulaması

• Mağazacılık, yönetim, satış ve ürün eğitimleri

• Token Finansal Teknolojiler firması iş birliği ile – Ücretsiz yeni nesil android POS cihazı

• Mağaza teşhirinde kullanılmak üzere ücretsiz görüntüleme teknolojileri sistemi desteği (DS TV)

• Girişimcilerin kamu desteklerinden de faydalanabilmeleri için özel tasarlanan ücretsiz danışmanlık desteği

• İlave kadın bayii mağaza primi desteği

• Çalışan personele özel ilave prim destekleri

• İlk mal alımı özel indirim ve vade desteği

• Açılış sürecinde yapılan özel satış kampanyası desteği

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195