Title of a News Article

Herşeyi kaptırdık, olsun buda gitsin..

Herşeyi kaptırdık, olsun buda gitsin..
banner206

Türkiye tarımına ciddi anlamda katkı sunan tarım şehri Şanlıurfa, yurt geneli fıstık üretiminde yüzdelik oranın yarısından fazlasına sahip. Birçok lezzetin anavatanı olan Urfa'da yetişen fıstığın lisanslı deposu olmaması bir hayli üzücü. Antep yapıyor, Urfa bakıyor, Antep pazarlıyor, Urfa sadece söylemekle kalıyor. İcraat noktasında siyasilerin ve bürokratların şehre kattığı hiç bir olumlu somut veya soyut bir değer yok. Urfa ZMO Başkanı Melik, lisanslı deponun olmamasına dert yanarak 'yine mahkum olduk' dedi.

Fıstığın en çok yetiştiği illerin başında Şanlıurfa geliyor. Peki Şanlıurfa'nın yetiştirdiği fıstığı kim dünyaya mal ediyor, tabi Gaziantep.

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik'te bu konuya dert yanarak paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Fıstığın %50’si Urfa’da üretiliyor ama fıstıkta lisanslı depoculuğu Gaziantep alıyor, Urfa’nın milletvekilleri ve siyasileri Ankara’da Urfa’nın çıkarlarını koruyamadıkları için Urfalı üreticiler bu avantajlardan faydalanamıyor yine Gaziantep’e mahkum olduk.

Birtek fıstıkla olsa iyi. Çünkü, fıstığın dışında birçok ürünün tescilini kaybetmiş durumdayız yada sahip çıkamamış kaptırmışız. 

Fıstık, Çiğ köfte, lahmacun vs birçok ürüne bölgedeki illerimiz malesef sahiplenmiş ve çok iyi pazarlamasını yapıyorlar. 

Birlikteliğin olmadığı bu şehirde daha çok şey kaybedebilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195