Title of a News Article

Hibrit Urfa'da tanıtıldı...

Hibrit Urfa'da tanıtıldı...
banner206

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Barış Erdim, Toyota Çayırcıoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Çayırcıoğlu, Genel Müdür Yeşim Ünver  ile birlikte düzelenen basın toplantısında yeni Hibrit araçları ve teknolojisini tanıtılar.

Toyota Coralla ve C-HR modellerinde hibrit otomobillerin gözdesi olduğunu söyleyen Aziz Çayırcıoğlu “Markamız tüm Türkiye’yi kapsayan, Türkiye’de hibrit çağı başlıyor etkinliklerine Gaziantep ile devam ediyor. Otomotiv sektörü ülkemiz ekonomisi için lokomotif sektörlerden bir tanesidir. Özellikle iki hibrit modelimiz Toyota Coralla  ve Toyota C-HR  modellerinin Türkiye’de üretiliyor olması şehrimizin markamıza çok sıcak bakmasına yol açmıştır” açıklamalarında bulundu.

Tüm dünyada “en geniş hibrit ürün gamı ve 13 milyonu aşan” hibrit otomobil satışıyla hibrit teknolojisinin tartışmasız lideri olan Toyota, tüm Türkiye’yi kapsayan Türkiye’de Hibrit Çağı Başlıyor” etkinliklerine Şanlıurfa ile devam etti.

“Hibrit Dönüşüm Çağı” temasıyla düzenlenen etkinlikte, tüm dünyada dizellerle ilgili önlemlerin alınmaya başlamasının ardından hibrit otomobillerin sağladığı büyük avantajlara dikkat çekildi. Son olarak Türkiye’de üretilen Corolla Hybrid’in de katılımıyla Türkiye’de her binek modelinin bir hibrit versiyonunu sunan Toyota’nın hibrit modelleri arasında; C-HR Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid ve Prius bulunuyor.

İleri teknolojik özellikleriyle özellikle yoğun trafiğin yaşandığı şehirlerde sessiz, konforlu ve keyifli bir sürüş sunan hibrit teknolojisine sahip otomobillere olan ilgi de giderek artıyor. Hibrit bataryası ile çalışan elektrikli motor ve benzin ile çalışan motorun uyum içerisinde kullanıldığı hibrit teknolojisini kısa ve orta vadede çözüm olarak gören Toyota, öncüsü olduğu bu teknolojinin Türkiye’de de çok daha bilinir ve tercih edilir olmasını amaçlıyor.

Yerli Üretim

Yeni Corolla Lokomotif Olacaktır

Şanlıurfa’da düzenlenen “Türkiye’de Hibrit Çağı Başlıyor” etkinliğinde konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Barış Erdim, yeni Corolla’nın hibrit versiyonunun da Toyota C-HR Hybrid gibi Türkiye’de üretilmesinin gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Toyota’nın Türkiye’de bugüne kadar 11 bini aşan adet hibrit otomobil satışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdim şöyle konuştu;

“Uzun zamandır beklediğimiz Yeni Corolla şimdi çok daha gösterişli ve prestijli bir yapıya kavuştu. Bugüne kadar tüm dünyada 46 milyon adedi geçen satışı ile en çok tercih edilen otomobil olan Corolla, ülkemizde de markamızın lokomotifi olmaya devam edecektir. Bir başka gurur kaynağımız ise Yeni Corolla’nın hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretiliyor olması. Bir ilk olan yerli üretim Yeni Corolla Hybrid’in de katkısıyla 2019 yılında, 12 bin adetlik hibrit otomobil satışı yapmayı hedefliyoruz. Mart ayı itibariyle toplam satışlardaki hibrit araç satış oranımızın yüzde 50’nin üzerine çıkması hedefimize ulaşacağımızın en büyük göstergesi”  

“Yerli Olması Büyük Avantaj”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Barış Erdim, Yeni Corolla’nın Türkiye’de üretilmesinin lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağladığını da kaydederek şunları söyledi;

“Corolla Türk halkının çok sevdiği ve tercih ettiği bir otomobil. Türkiye’de bugüne kadar 430 bin adetten fazla satılan Corolla, 2018 yılında da toplam satışlarımızın yüzde 69’unu oluşturarak amiral gemimiz olmuştu. Yeni Corolla’nın hibrit versiyonu ile birlikte bu başarı daha da artacak ve markamızı en üste taşıyacaktır.

Çayırcıoğlu “Corolla Türkiye’nin Otomobilidir”

Şanlıurfa Toyota Plaza Çayırcıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Çayırcıoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de hibrit otomobillere karşı ilginin artığını gördüklerini belirtti.

Çayırcıoğlu , hızlı bir satış trendi içinde bulunan hibrit otomobil satışlarının Corolla Hybrid’in de katılmasıyla daha da ivmeleneceğini belirterek “İki önemli hibrit modelimiz  Corolla ve C-HR’ın Türkiye’de üretiliyor olması  kentimiz halkının Toyota’ya sempatiyle bakmasına yol açmıştır. Toyota, hibrit otomobillerin sağladığı benzersiz sürüş keyfinin yanısıra, batarya kiralama maliyetleri olmayan, şarj istasyonu ve benzeri alt yapı gereksinimi duymadan “hibrit teknolojisini” orta ve uzun vadede en ekonomik ve ekolojik çözüm olarak görüyor. Biz de müşterilerimizi bu yönde bilgilendirip hibrit otomobillerin avantajlarını anlatıyoruz. Görüyoruz ki hibrit otomobili test edenler ve alanlar çok memnun oluyorlar ve bu araçlarından vazgeçmiyorlar” dedi.

Corolla’da bir ilk: Hibrit Versiyon

Toyota, tüm dünyada giderek artan hibrit talebini, daha geniş çevreci modelleriyle karşılamaya devam ediyor. Hibrit teknolojisinin öncü ve lider markası Toyota, 12’nci jenerasyon Corolla’da kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisi de bulunuyor.

Corolla Hybrid, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1.8 litrelik hibrit motora sahip. Corolla aynı zamanda 132 HP’lik 1.6 litrelik benzinli motorla da satışa sunuluyor. Hibrit versiyonda standart olarak; geliştirilmiş güvenlik sistemi Toyota Safety Sense, uyumlu cep telefonları için kablosuz şarj ünitesi, çift bölgeli otomatik klima ve otomatik olarak katlanılabilir yan aynalar ile elektronik park freni yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195