Title of a News Article

HOSAB’DA PROJE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi’nde (HOSAB) proje çalışmaları, hızlanarak devam ediyor.

 HOSAB’DA PROJE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
banner206

Türk tekstil sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa OSB Müdürlüğü, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve TİM işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ve 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen HOSAB için süreç hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması planlanan, 5 Nisan 2013’te tanıtım toplantısı ve imza töreni gerçekleştirilen HOSAB’ın gelişim sürecini değerlendirmek üzere Şanlıurfa’ya gelen İHKİB heyeti, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Firmalardan ön talep toplanmasının ardından ilimize gelen İHKİB yetkilileri, projenin mevcut durumunu Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ile paylaştı. Ziyarette, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yapılması planlanan Hazır Giyim Üretim Merkezi "HOSAB" Projesinde projeyi yürütecek teknik ekibin oluşturulduğu, projenin ilerleyişi ve projenin hızlandırılması ile ilgili sürecin planlandığı bu kapsamda ihtiyaç duyulacak işbirlikleri ile ilgili görüşmelerin de ivedi bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Gerçekleştirilen ziyarette ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Atlas, Mustafa Badıllı,  Mithat Arhan, Cumali Güneş, Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Meclis Üyeleri Mehmet Öksüzoğlu, Mahmut Akaslan, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Oktay Yaşar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Urfi Akbalık, Denetim Kurulu Üyesi Harun Bayramoğlu, İTKİB Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Beyazıt, Şube Müdürü Süleyman Çakıroğlu ve yapılacak projenin koordinasyonu ve kontrolünü sağlayacak Proje firması yetkilileri hazır bulundu.

Heyet daha sonra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Metin Çadırcı ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere ŞUTSO’dan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195