Title of a News Article

Irak'la Ticarette Yeni Dönem

Irak'la Ticarette Yeni Dönem
banner206
HABERİN GALERİSİ
Irak heyeti şutso

Irak heyeti şutso

Akdeniz’den Bakış; Neden Irak, Vazgeçilmezimiz Irak konulu panel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Irak’ın dost bir ülke olduğunu, bu dostluğun devamı ve ülkeler arası ihracatın gelişimi için gayret göstermek gerektiğini söyledi.

Irak’ın mevcut potansiyellerini ve yatırım fırsatlarının anlatıldığı panel, Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Al Alawi, Irak Ticari Ateşesi Tharwat Akram Salman, Irak Büyükelçilik Ekonomi Sorumlusu İbrahim Fadhıl Yehya Ak-L Badri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO ) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkan Yardımcısı M. Reşat Karadeniz, Meclis Üyeleri,  Genel Sekreter Vedat Tekatlı, Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Hayırlı ve Nihal DörtKardeş, Akdeniz yabancı Ülkeler ve İşadamı Dernekleri Platformu (AKYABİŞDER) Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı, Türkiye – Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Şanlıurfa Sanayici ve İşadamları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı Salih Gök, Harran üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Ünlü ile işadamı ve sanayicilerin katılımıyla ŞUTSO ev sahipliğinde, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol yaptı. Başkan Demirkol konuşmasın da Irak’ın dost bir ülke olduğunu ve bu dostluğun devamı ve ülkeler arası ihracatın gelişimi için gayret göstermek gerektiğini vurguladı. ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’un konuşmasının ardından Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Al Alawi de Türkiye ve Irak’ın geçmişten gelen dostluğunun bulunduğunu ve bu dostluğun iki ülke arasında ticareti geliştirdiğini ve sürdürdüğünü ifade ettiği bir konuşma gerçekleştirdi. Büyükelçisi Hişam Al Alawi konuşmasında Irak’ın mevcut potansiyelleri, sektörel iş alanları ve yatırım fırsatları konusunda da açıklamalarda bulundu.

Konuşmalarının ardından panelin soru cevap kısmına geçildi. , Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Al Alawi, işadamı ve sanayicilerin sorularını yanıtlarken katılımcılardan gelen öneri ve talepleri değerlendirmek üzere not aldı.

Program panelin gerçekleşmesinde katkıları olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a, , Akdeniz yabancı Ülkeler ve İşadamı Dernekleri Platformu (AKYABİŞDER) Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı’ya, Türkiye –Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç’a, Şanlıurfa Sanayici ve İşadamları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı Salih Gök’e plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.




Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195