Title of a News Article

İşçilerine 1,5 Milyon EURO dağıttı

.

İşçilerine 1,5 Milyon EURO dağıttı
banner206

 İtalya'da bir fabrika sahibi, işçilerine 1,5 milyon Euro miras bıraktı.Miras fabrika çalışanlarına Noel hediyesi olarak dağıtıldı.

Ülkenin kuzeyindeki Bodio Lomnago kasabasında şarap şişesi kapağı, mantarı ve etiketi üreten Enoplastic şirketinin sahibi Piero Macchi, geçen Haziran ayında 87 yaşında hayatını kaybetti.

 Macchi ölmeden kısa süre önce değiştirdiği vasiyetinde, fabrikasında çalışan yaklaşık 250 kişi için de 1,5 milyon Euro ayırdı.İş adamı bu paranın fabrika çalışanlarına Noel'de dağıtılması dileğini de vasiyetine ekledi.

 Vasiyetin açılmasının ardından Piero Macchi'nin eşi Carla, Noel öncesi fabrika çalışanlarına tek tek mektup yazarak mirastan paylarına düşen miktarı da çek olarak zarfın içine koydu.

 

EN AZ 2 BİN EURO İKRAMİYE

Piero Macchi'nin 1957'de kurduğu fabrikaya en uzun süredir hizmet verenlere 10 bin Euro, en yeni işçilere ise 2 bin Euro Noel ikramiyesi ulaştırıldı.

Macchi, ihtiyacı olduğunu bildiği işçilerine ise "daha cömert" bir miktar ayırdı.

İş adamının kızı Giovanna, Corriere della Sera gazetesine yaptığı açıklamada "Babam hayattayken de gizlice yardımlar yapar, hastanelere ve derneklere bağışta bulunurdu. Bu son jesti de belki birilerinin hayatında fark yaratır, sanırım amacı da zaten buydu" dedi.

Yerel bir gazeteye konuşan bir fabrika çalışanı da "Biz burada her zaman kendimizi bir aile olarak gördük. Bu Noel hediyesi de bunun kanıtı" diyerek Macchi ailesine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195