Title of a News Article

İYİ Parti'den flaş asgari ücret teklifi

İYİ Parti'den flaş asgari ücret teklifi
banner206

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, yaptığı basın toplantısında, "2020 yılı için geçerli asgari ücretin vergiden muaf tutulup 2019 TÜİK enflasyon artış oranı ilave edilerek 2865.40 TL Brüt, Net olarak ise 2650.50 TL olması" gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, yaptığı basın açıklaması ile İYİ Parti'nin 2020 yılı asgari ücret teklifini açıkladı.

Paçacı, "TÜİK üzerinden enflasyonu düşük gösterip, zam oranını aşağı çekmek, bununla kalmayıp çalışanlarımızı Suriyeli geçici sığınmacıların mecburi ucuz işçiliği ile tehdit etmek ülkemizin huzuruna tuzak kurmaktır. Türk devleti, vatandaşını “İşine gelirse” kabilinden bir tavırla tehdit etmez. Bunu ima etmek bile en ufak tabirle emek hırsızlığıdır, millet düşmanlığıdır.

İYİ Parti olarak, asgari ücret tespitinde; asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımızın geçim koşulları, güncel açlık sınırı, geçinme ve barınma gibi taviz veremeyeceğimiz insanca yaşama kriterlerinin dikkate alınması gerektiğine inanmaktayız." dedi.

Paçacı, "TÜİK tarafından hesaplanan genel enflasyon oranı değil, asgari ücretlinin bütçesindeki en önemli harcama kalemlerini oluşturan gıda, barınma, ısınma, ulaşım ve eğitim harcamaları baz alınarak hesaplanacak Özel Enflasyon Oranı (Endeksi) üzerinden asgari ücrete zam yapılmasını öngörmekteyiz.

Rakamsal olarak; 2020 yılı için geçerli asgari ücretin vergiden muaf tutulup 2019 TÜİK enflasyon artış oranı ilave edilerek 2865.40 TL Brüt, Net olarak ise 2650.50 TL olması,Sonraki yıllar için ise geliştirilecek Özel Enflasyon Oranı (Endeksi) kullanılması yöntemi ile asgari ücretin tespit edilmesi, Asgari ücret dışında diğer ücretlere bütçe dengesi dikkate alınarak kademeli bir vergi kolaylığı sağlanmalıdır." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195