Title of a News Article

Kalkınma fuarı sona erdi..

Kalkınma fuarı sona erdi..
banner206

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) organizasyonuyla Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa’da düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Yatırım, İşbirliği Forum ve Fuarı” sona erdi.

Ticaretin gelecek vizyonunun masaya yatırıldığı, geleneksel ticaretin elektronik ticarete evrilme sürecinin değerlendirildiği, girişimcilerin bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduğu Bölgesel Kalkınma, Yatırım İşbirliği Forum ve Fuarı’nın ilk günü, Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları’yla başladı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitci, TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclis Başkanı Göktekin Dinçerler’in açış konuşmalarıyla başlayan programda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Finansal Yatırımlar Birimi Sektör Uzmanı Said Yahya Kaban, “Uluslararası Doğrudan Yatırımlar ve Girişim Sermayesi Sektör Tanıtımı” sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun akabinde, “Erken Aşama Teknolojileri Yatırımlarının Değerlenmesi” ve “Girişim Sermayesi Fonlarının Yatırım Öncelikleri ve Yöntemleri” panelleri düzenlendi.

Panellerin ardından, Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları Kapanış - Forum ve Fuar Açış Konuşmalarına geçildi.

Açış konuşmalarını; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, GAP Bölge Kalkınma İdaresi BaşkanV. Mehmet Açıkgöz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, Z.Abidin Beyazgül, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa ValiYardımcısı İsmail Çetinkaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz gerçekleştirdi.

Açış konuşmalarının sonrasında, kurdele kesimi ve hazirun stant ziyaretleri, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Moderatörlüğünde “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Oda/Borsa Bölge İstişare Toplantısı” ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle kurulan Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi (ŞUTGEM) ziyareti yapıldı.

Bölgesel Kalkınma, Yatırım İşbirliği Forum ve Fuarı Programı’nın ikinci gününde ise; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Nusret Mutlu'nun Moderatörlüğünde “Bölgesel Kalkınma Sürecinde Kalkınma İdareleri ve Kalkınma Ajanslarının Rolü ve Önemi” Paneli, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral’ın Moderatörlüğünde “Yatırımları Kolaylaştıran Yepyeni Bir Araç: yatirimadestek.gov.tr Sitesinin Yatırımcı ve Girişimcilere Sağladığı Kolaylıklar” Paneli, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın Online olarak katıldığı, Harran Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Hançer’in Moderatörlüğünü yaptığı “Akıllı Tarım Uygulamaları ve Kırsal Kalkınma” Paneli, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yeşilnacar’ın, Moderatörlüğünde “Kalkınma Sürecinde Ulusal ve Küresel Fon Kuruluşlarının Rolü ve Sürdürülebilir Finans Uygulamaları” Paneli, “Yerel ve Bölgesel Kalkınmada E-Ticaretin Rolü Oturumu”, eş zamanlı olarak da TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın Moderatörlüğünde “TMO Bölgesel Sektör Toplantısı”, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Oda/Borsa Akademik Danışmanı Prof.Dr. Esra Siverekli’nin Moderatörlüğünde, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkan Aydilek’in katılımıyla “Kapanış Oturumu: Sonuç Bildirgesi” Toplantısı gerçekleştirildi.

İlgili Bakanlık birimleri, bağlı kurum ve kuruluşları, Bölgesel Kalkınma İdareleri, Kalkınma Ajansları, Belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, OSB’ler, Finansman kuruluşları, Kooperatif işletmeleri, İhtisas Sanayi Bölgeleri, Üniversiteler, Teknoparklar girişimciler ve yatırımcı firmalar, uygulanmış proje ve proje fikirlerini bölgesel yatırım imkânlarını, finansman desteklerini ve uygulamadaki mevzuatı anlattığı, Ziraat Bankası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen ve ülkemizin ilk yerli ve milli elektrikli traktörünün sergilendiği "Bölgesel Kalkınma Yatırım, İşbirliği Forum ve Fuarı" yoğun ilgi gördü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195