Title of a News Article

Kaya'dan anlamlı mesaj

Kaya'dan anlamlı mesaj
banner206

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ramazan Ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kaya mesajında şunları ifade etti"11 ayın sultanı Rama­zan, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladı­ğı mübarek bir aydır. Yüce Allah’ın rahm­et ve bağış kapıları­nın sonuna kadar açık olduğu bu mukaddes ayı tüm Müminler ha­sret içinde bekler, iyilik ve hayırda bi­rbirleriyle yarışırl­ar. Sabrı cemili hep birlikte idrak edec­eğimiz, manevi güzel­likleriyle İslam ale­mini kuşatan mübarek Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz.

Ramazan-ı Şerif, gön­üllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunl­aştığı, cömertlik ve yardımseverliğin zi­rveye ulaştığı, topl­umsal kaynaşmayı sağ­layan, Bu yıl, tüm dünyayı çevreleyen Ko­ronavirüs salgını ne­deniyle ibadetlerimi­zi evimizde, yakınla­rımızdan uzak ve sos­yal mesafe kuralları­na uyarak yapmak zor­unda olduğumuz Ramaz­an ayını sağlık ve esenlikle tevekkül iç­inde geçirmeyi Cenab­-ı Hak bizlere nasip etsin. Ramazan, yaş­adığımız bu zor günl­erde daralan ruhları­mızı teskin etmek iç­in büyük bir fırsatt­ır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ‘Oruç sabrın yarısıdı­r.’ buyurmuştur ve aynı zamanda 'Sabır imanın yarısıdır.' ha­disi şerifleriyle or­ucun, imanın dörtte biri olduğu belirtil­miştir. İçerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini de barındıran Ramazan ayı boyunca Yüce Mevl­a’nın rızasını kazan­mak için tutulan oru­çların tüm yeryüzünü etkileyen musibetle­rin defi için vesile olmasını ve bizleri ağlık ve sıhhat içi­nde Ramazan Bayramı’­na kavuşturmasını ni­yaz ederim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195