Title of a News Article

Kaya rapor sundu...

Kaya rapor sundu...
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yönetiminde video konferans ile gerçekleştirilen toplantıda borsa üyelerinin ve Şanlıurfa’nın sorunlarına çözüm aradı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı toplantıda 365 Oda ve Borsa Başkanı hazır bulundu...   

Düzenlenen toplantı öncesi Başkan Kaya, gündeme alınmasını elzem gördüğü maddeleri bir rapor halinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’yle paylaştı. Raporda; 21 ilde uygulanan “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” program kapsamının Şanlıurfa’yı da içine alacak şekilde genişletilmesi, destekleme ödemelerinin erken tarihlere alınması ve ilimizde etkili olan dolu yağışı sonucu üretimlerinin büyük çoğunluğunu kaybeden çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında söz konusu yerleşimlerimizin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği vurgulandı.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından söz alan Bakan Pakdemirli salgın döneminde alınan tedbirleri ve gerçekleştirilen yatırımları anlattı.

Toplantı esnasında söz alan Şanlıurfa Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, toplantı öncesi iletilen rapora ek olarak; hububat desteklemelerinin müstahsil makbuzlarının teslim alındıktan sonra en geç 1 ay içerisinde ödenmesi gerektiğini dile getirdi. Konuşma sırasında stok affının yinelenmesi gerektiği belirtildi. Başkan Kaya sözlerine son verirken, doludan zarar gören üreticileri yeniden hatırlattı ve Bakan Pakdemirli’yi Ticaret Borsası’nın misafiri olarak Urfa’ya davet etti.

Bakan Pakdemirli ise Şanlıurfa’yı yeniden ziyaret etmek için çok istekli olduğunu dile getirerek tüm taleplere cevap verilmeye çalışılacağını; desteklemelerin erken ödenmesi hususunu gündeme alacaklarını ve stok affı ile ilgili de talebin Maliye Bakanlığı’na iletileceğini belirtti.  

URFASTAR/HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195