Title of a News Article

konut fiyatları tavan yapıyor!

konut fiyatları tavan yapıyor!
banner206
İç savaşın sürdüğü Suriye'den Türkiye'ye sığınan mülteciler, kira ve emlak fiyatlarını tavan yapmasına sebep oldu. 

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan, kiraladıkları veya satın aldıkları evlerde kalan binlerce Suriyeli, sınır kentlerinde kira ve konut fiyatlarının birkaç katına yükselmesine sebep oldu.

İmarlı alan eksikliği ve Suriyeliler ile oluşan taleple birlikte; 2 yıl öncesine oranla sınır kenti Şanlıurfa ve sınır illerde emlak fiyatları 2, kira fiyatları ise 2-3 kat arttı. Son 2 yılda birkaç katına yükselen kira ve konut fiyatları vatandaşları zor durumda bırakırken, Şanlıurfa'da emlakçılar, Suriyelilerin ülkesine dönmesi halinde bile fiyatların fazla düşmeyeceğini belirtiyor.

ŞANLIURFA EMLAKÇILAR ODASI BAŞKANI: "SURİYELİLERDEN DOLAYI EMLAKTA YÜZDE 30, KİRALARDA YÜZDE 40 ARTIŞ OLDU"

Suriyeli insanların gelmesiyle birlikte emlak ve konut fiyatlarının çok yükseldiğini belirten Şanlıurfa Emlakçılar Odası Başkanı Fatih Topal," Şanlıurfa ve diğer çevre illerimizde Suriye'deki olaylardan dolayı göç eden Suriyeli vatandaşlar fakir kesimi Harran ve Akçakale ilçelerindeki kamplara gidiyor. Durumu daha iyi olan insanlar Şanlıurfa ve Çevre illere gelip burada hem kiralama ve satın almak, konut almak için bizlere müracaat ediyorlar. Son 2-3 yıllık dönemde konut fiyatları sadece Suriye halkından dolayı yüzde 20-30'luk bir artış oldu. Kiralarda ise yüzde 30-40'lara kadar bir artış oldu. Şanlıurfalı vatandaşlar çok zor duruma düşüyor. Suriyelilerde belli bir miktar para olduğu için sıkıntı olmuyor. Vatandaşlarımız bu kiraları ödeyemiyor. Devletimizin bu konuda bir çözüm bulması lazım." dedi.

TOPAL:"SURİYELİLER ÜLKELERİNE GERİ DÖNDÜĞÜNDE FİYATLARDA FAZLA BİR DÜŞÜŞ OLMAZ"

Suriyelilerin ülkelerine dönmesi halinde emlak ve kira fiyatlarında fazla bir değişim olmayacağını belirten Topal, "Suriyeliler ülkelerine geri dönmesi halinde özellikle kira ihtiyacı makul seviyeye gelecek. Şanlıurfa'nın zaten konut ihtiyacı var. Eğer Suriyeliler gittiği takdirde kısmen ihtiyacımız karşılanır. İhtiyacımız biter. Kiraların yükselişi durur, yüzde 10-20'lik bir kira fiyat düşse bizim için yeterli olur" İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195