Title of a News Article

KOSGEB'DE NELER OLUYOR?

özel haber

KOSGEB'DE NELER OLUYOR?
banner206

Ak Parti hükümeti ve özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üzerinde durduğu gençlere hibe desteğinin Şanlıurfa'da verilmemesi için her türlü engelin konulduğu ileri sürüldü.

1 Kasım 2015 Genel seçimlerinin ardından seçmene vaad edilen 50 Bin TL hibe  ve 100 bin Kredi desteğini Şanlıurfa'da almak mümkün değil.  Türkiyenin en genç ve en fazla işsizin yer aldığı Şanlıurfa'da bu desteğin verilmesini sağlayacak olan KOSGEB Uzmanlarının keyfi uygulaması var. Uzmanların  halkı aydınlatmadığı ve rehberlik görevini yerine getirmediği gibi, porjelerini teslim eden girişimcilere her türlü engel konulduğu ileri sürülürken, Proje süresi gereğinden fazla uzatıldığı ve atılması gereken bir İmza en az 3 hafta bekletildiği ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre KOSGEB Uzmanları kendilerine yakın bazı danışman firmalarına girişimcileri yönlendirdiği, bu firmaların girişimcilerden çok yüksek oranda para aldığı iddia edilirken, zaten işsiz olan girişimcilere konulan engeller yüzünden onlarca kişi dosyalarını başvurmadan geri çekmek zorunda kalıyorlar.

ilçe Belediyeleri, STK temcilcilikleri ve bazı Odalar tarafından açılan girişimcilik kursuna giderek belge alanlar, aldıkları bu belgelerin işe yaramadığı ifade ederek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Vali İzzetin Küçük'ten destek istediler. KOSGEB il Müdürlüğünde çok büyük oyunların oynandığına dikkat çeken girişimciler' Bizler belegelerimizi aldık,  kendi işimizi kurmak istedik, sermaye bulduk, Devletin verdiği desteği alarak iş alanında Urfaya katkı sunmak isterken her türlü zorlukla karşılaşıyoruz, uzmanların keyfi muamelesi ile karşılaşıyoruz, İl Müdürlüğünde otorite yok, Kurumda söz sahibi kişilerin bazı danışmanlık firmaları olduğunu gözlemledik, bu sorunun çözülmesini istiyoruz, günlerdir sorunlarımızın çözülmesini beklerken, KOSGEB Müdürlüğü yetkililerin girişimcilere kolaylık sağlamasını bekliyoruz'dediler. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün gece katıldığı Tv proğramında Şanlıurfa Genç Tümsiad BAşkanı  A.Hakim Parmaksız' Girişimcilik belgesini alanların ve projesi kabul edilenlerin paralarını çok geç aldığını ' söylemesi üzerine, Başbakan Davutoğlu ise verdiği cevapta paraların peşin ödendiği söyledi. Ancak Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl tüm belgelerini tamamlayan ve 90 girişimciden sadece 6 firmanın dosyasının kabul edildiği öğrenilirken, bu yıl ise yüzlerce kişinin müracaatının onaylanmaması için her türlü entrikanın çevrildiği ileri sürüldü.



Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195