Title of a News Article

Kurban ETİ Kesiminde Kullanılacak Bıçak Nasıl Olmalı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban keseceklere önemli uyarılarda bulunan Zwilling J.A. Henckels Marka ve Pazarlama Müdürü Merve Uslaş, etin taze iken daha sert olduğuna dikkat çekerek ele rahatça oturan, keskin ve kullanışlı bıçaklar...

Kurban ETİ Kesiminde Kullanılacak Bıçak Nasıl Olmalı?
banner206
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban keseceklere önemli uyarılarda bulunan Zwilling J.A. Henckels Marka ve Pazarlama Müdürü Merve Uslaş, etin taze iken daha sert olduğuna dikkat çekerek ele rahatça oturan, keskin ve kullanışlı bıçaklar kullanılması gerektiğini söyledi.
Zwilling J.A. Henckels Marka ve Pazarlama Müdürü Merve Uslaş “Kilolarca et ile kolayca başa çıkabilmenin yolu mutfağınızdaki keskin bıçaklardan geçiyor. Etler taze iken daha sert olduğundan; keskin, elinize rahatça oturan bıçaklar edinilmesi önemli. Önemli olan bir diğer nokta ise bıçağın sapının malzemesi. Ahşap, bambu, plastik, yumuşak ya da sert yüzeyli olması; elleri fazla terleyen kişilerde, bıçağın elden kaymaması için dikkat edilmesi gereken başka bir husus” dedi.
Zwilling J.A. Henckels Marka ve Pazarlama Müdürü Merve Uslaş, “Mutfakta keyifli vakit geçirebilmek için bıçağınızın dengeli olup elinize oturduğundan emin olmalısınız. Bu sebeple bıçak alırken denemenizde sizin için büyük mü küçük mü, ağır mı hafif mi olduğunu anlamanızda fayda var“ ifadelerini kullandı.
Genelde tek bir bıçak ile tüm işlerin halledilebileceği düşünülse de önerimiz amacına uygun işinize göre bıçaklar seçilmesi gerektiğini söyleyen Merve Uslaş, "Hangi iş için kullanırsak kullanalım önemli olan bıçağımızın iyi kesmesidir. Şef bıçağı ile kolayca büyük porsiyon etleri parçalayabilirken; kuzu eti gibi kemikli kesim yapılması ve kurban bayramında yoğun kullanıma uygun olan keskin bir satırdır. Kemik sıyırma bıçağının esnekliğinden faydalanarak kemiğin üzerindeki etleri sıyırabilir etin üzerindeki zarı ayırabilirsiniz. Kolayca kavrayabileceğiniz küçük dilimleme bıçağı ile etinizi ufak parçalara ayırabilir, porsiyonlarınızı hazırlayabilirsiniz. Uygun bıçağı kullanmak bıçağınızın ömrünü uzattığı gibi yiyeceklerinize zarar vermemek açısından oldukça dikkat edilmesi gereken bir noktadır” ifadelerini kullandı.
Etin yağlı bölümlerini kesmekte zorlanmanız keskin bir bıçak sayesinde ortadan kalkacağını belirten Merve Uslaş, Kurban Bayramı’nda daha çok büyük parça etleri parçalıyor olunduğundan büyük bıçak seçilmesi gerektiğini 20 cm ve üzeri bıçakları kullanmasını tavsiye etti.
Etin deri ve yağını temizlerken keskin ve ergonomik bir bıçak kullanılmasını mutfaktaki zamanı verimli ve keyifli geçirmenizi sağlayacağını ve bileklerin zorlanmasını önleyeceğini bildiren Merve Uslaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bıçağınızın keskinlik ömrü kullanım sıklığına ve kullanım yerine göre değişir ancak çeliğin yapısı itibariyle belli aralıklarla bileylemenizde fayda vardır. Et ve et ürünlerinin içerdiği asit sebebiyle bıçağınızı kullandıktan sonra hemen yıkayamasanız da üzerindeki eti sıyırmanız asidin çeliğe vereceği zararı önleyerek bıçağınızın keskinliğini uzun süre korumanızı sağlayacaktır. Bıçağınızı bileme konusunda profesyonellerden destek alabileceğiniz gibi kendi bileme taşınızla da çözüme ulaşabilirsiniz".

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195