Title of a News Article

Maaş farkıyla ilgili açıklama geldi!

Maaş farkıyla ilgili açıklama geldi!
banner206

Yeni yılın gelmesiyle zamlı memur ve emekli maaşları belli oldu. 2023 yılı ilk altı ay için zam oranı yüzde 30 olarak belirlendi. Zam farkının ayın 15'inden itibaren ödenmesi bekleniyordu ancak çalışmalar dolayısıyla farklar henüz yatırılmadı. Peki, zamlı maaş farkları ne zaman hesaplarda olacak?

Zam farkı ödemeleriyle ilgili beklenen açıklama Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Elitaş, yaptığı açıklamada farkların birkaç günlük gecikmeyle hesaplara yatırılacağını ifade etti.

Kamu kurumlarında görev alan memurlar 15 Ocak’ta maaş zammının yüzde 16.48’lik kısmını aldı. Ancak yeni yılda toplam zam oranı %30 olarak belirlenmişti. Kalan yüzde 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplara yatırılacak.

Emekli sandığından aylık alan emeklilere ödemeleri, her ayın 1 ile 5’i arasında gerçekleştiriliyor. SSK’lılara ise 17’si ila 26’sında maaş ödemesi yapılıyor. Bağ-Kur ödemeleri ise her ayın 25-28’i arasında hesaplara aktarılıyor. %30’luk zam sonrası maaş farklarının SSK ve Bağ-Kur ödemelerine yetişmesi bekleniyor. (F5Haber)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195