Title of a News Article

Merkez Bankası faiz oranını açıkladı

Merkez Bankası faiz oranını açıkladı
banner206
Son olarak 24 Temmuz`da toplanan Para Politikası Kurulu, bugün Murat Çetinkaya başkanlığında bir araya geldi. Piyasaların gündeminde olan kritik faiz kararı belli oldu. Buna göre faiz yüzde 6,25 artış ile yüzde 24'e yükseldi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle;

MERKEZ BANKASI KARARINA GÖRE FAİZ YÜZDE 24'E YÜKSELDİ

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75'ten yüzde 24'e yükseltilmesine karar vermiştir. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyette dengelenme eğiliminin belirginleştiğine işaret etmektedir. Dış talep gücünü korumakla birlikte iç talepteki yavaşlama hızlanmaktadır.

"PARASAL SIKILAŞTIRMA GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ"

Yakın dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmiştir. Döviz kurundaki hareketlerin de etkisiyle fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiği dikkat çekmektedir. İç talep koşullarındaki zayıflamaya rağmen fiyatlama davranışlarında gözlenen bozulma enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırma gerçekleştirilmesine karar vermiştir. haberler.com

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2018, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195