Title of a News Article

Milyonlar bekliyordu! Meclis’e geldi

Milyonlar bekliyordu! Meclis’e geldi
banner206

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi. Teklifin ilk imza sahibi olarak komisyonda sunum yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liraya yükseltileceğini, bu durumda 2 milyon 721 bin emeklinin bulunduğunu söyledi. Asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zamlara da değinen Elitaş, "Büyümeden kaynaklanan refah artışının toplumun her kesimine yansıması öncelikli politikamız olmuştur." dedi.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili beklenen haber geldi. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Teklifin ilk imza sahibi olarak sunum yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, memur ve emekli maaş artışlarına ilişkin açıklamasını, istişarelerde bulunarak yaptığını belirtti.

Erdoğan'ın, söz konusu maaşların yüzde 5 daha artırılmasına yönelik açıklamayı, gerekli görüşmelerin ardından gerçekleştirdiğini anlatan Elitaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, hem yürütmenin başı hem de AK Parti Genel Başkanı. Bir siyasi parti genel başkanının bu şekilde bir şey söylemesini, 'abes' diye ifade etmek söz konusu değildir." sözlerini sarf etti.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO DÜZENLEMESİ AYRI BİR TEKLİF OLARAK SUNULDU
Elitaş, bu teklifi, sözleşmelilere kadro verilmesine yönelik düzenlemeyle birlikte TBMM Başkanlığına sunmayı planladıklarını, ancak bazı konular netleşmediği için ayrı bir teklif olarak sunduklarını aktardı. Mustafa Elitaş, teklifi, diğer siyasi parti gruplarıyla istişare ederek, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşerek kanunlaştırmayı planladıklarını anlattı.

ASGARİ ÜCRET, MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ZAMLAR
İktidarları sırasında asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yönelik yapılan zamları sıralayan Elitaş, "Büyümeden kaynaklanan refah artışının toplumun her kesimine yansıması öncelikli politikamız olmuştur." ifadesini kullandı.

"TOPLAM 300 MİLYAR LİRALIK ETKİSİ VAR"
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin zenginliğinin, çalışanlar başta olmak üzere ülkenin her kesimine yansıtılacağı" yönündeki açıklaması bağlamında hazırladıkları kanun teklifiyle, kamu görevlisi ve emekli maaş artış oranının yüzde 30'a yükseltileceğini kaydetti.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 LİRAYA YÜKSELTİLECEK
Düzenlemeyle en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltileceğine işaret eden Elitaş, bu durumda 2 milyon 721 bin emeklinin bulunduğunu vurguladı.
(Mynet)

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2023, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195