Title of a News Article

Müjde! Kredi çekmek istiyorsanız...

.

Müjde! Kredi çekmek istiyorsanız...
banner206

 TBB Başkanı Aydın’ın ‘sinyal’ verdiği BDDK çalışmasına göre konut ve tüketici kredileri ile kredi kartlarında risk ağırlıkları azalıyor. Böylece bankaların sermaye yeterlilik oranı daha az düşünce, kredi verme iştahı artacak

Önceki gün Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) bankalara getirilen yüklere gevşeme sinyalleri aldığını söyledi. Ardından dün BDDK, bankaların verdiği tüketici kredileri ile kredi kartlarında çok yüksek olan risk ağırlıklarının aşağı çekilmesi için çalışma başlattı.

Böylece kredi verirken bankaların sermaye yeterliliği daha az azalacak ve kredi verme limitlerini artıracak. Kredi maliyetlerini düşürecek. BDDK’nın Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından 2012 yılında oluşturulmuş olan Düzenleme Tutarlılığı Değerlendirme Programı kapsamında hazırladığı taslak ile kredi kartı ve tüketici kredilerinde her 100 liralık krediye karşı bankaların ayırdıkları karşılık 250 lirayı bulurken yeni taslakta bu oranın Basel kriterlerine çekilmesi hedefleniyor. Değişiklik çerçevesinde ihtiyaç duyulabilecek ilave düzenlemeler üzerinde ise BDDK çalışmaları devam ediyor. (Habertürk)

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195