Title of a News Article

OSB'ye destek

OSB'ye destek
banner206

 Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın, Şanlıurfa 1.Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yollarının yapımına 730 Bin TL hibe desteği verecek.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın, 2014 yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında destek verdiği projeye ile ilgili sözleşme Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ile 1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İletmiş tarafından imzalandı. Ajansın Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Dr. İlhan Karakoyun, "Ajans olarak son iki yılda sorumluluk alanımıza giren Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Osb'ler ile küçük sanayi sitelerinin başta elektrik, doğalgaz, arıtma tesisleri, yol olmak üzere altyapı sorunlarının çözümüne yönelik projelere destek sağlıyoruz. Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında geçen yıl 11, bu yıl ise 13 projeye toplam 8 milyon TL'lik hibe desteği vereceğiz. Amacımız yeni teşvik uygulaması ile yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sanayi altyapısına ilişkin sorunların tamamen çözülmesine katkı sağlamak. Büyük yatırımcılar altyapı sorunu olmayan yerleri tercih ediyor. Yeni yatırımcı, yeni istihdam demek. Bu da bölgemizdeki en önemli sorun olan işsizliğin çözümüne katkı sağlayacaktır" dedi.

Yeni teşvik uygulaması kapsamında 6'ıncı bölgede yer alan Şanlıurfa'nın bu uygulamada 'aslan payını' aldığını belirten Karakoyun, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa son dönemde hızla sanayileşen ve ekonomisi gelişen bir ilimiz. Teşvik kapmsamında Türkiye'nin sektörünün lokomotifi sayılabilecek firmalar Şanlıurfa'ya yatırım yaptı. Bunları yenileri izleyecek. Bu yönde yoğun yatırım talepleri ile karşılaşıyoruz. Bu kapsamda Ajans olarak Şanlıurfa 1.OSB Müdürlüğü'nün bu yıl sunduğu projeye 730 Bin TL hibe desteği sağlayacağız. Osb'nin katkısıyla toplam 973 Bin TL'lik yatırımla Osb'nin bozuk yolları düzeltilecek. 15 ayda tamlanması öngörülen proje ile 30.000 metrekarelik bir alana kilit parke taşı döşenecek ve 40.000 metrekare tretuvar kaplanması gerçekleştirilecek."

1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İletmiş ise sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, destek nedeniyle ajans yetkililerine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195