Title of a News Article

Pamuk desteklemeleri ödenmeye başladı

Pamuk desteklemeleri ödenmeye başladı
banner206

2016 yılı pamuk desteklemeleri ödenmeye başlıyor. Ödemeler TC kimlik numarasının son hanesine göre oluşturulan takvim ile Ziraat Bankası ATM’leri ve şubelerinde 1 Nisan itibariyle yapılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e çiftçi camiası adına teşekkür ederek, müjdeyi veren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu toplam 18 Bin pamuk çiftçisine 540 Milyon TL ödeneceğini söyledi.

Şanlıurfalı pamuk çiftçisinin beklediği müjdeli haber açıklandı. Bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının duyurusu sonrası Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu müjdeli haberi pamuk çiftiçisine verdi. Başkan Eyyüpoğlu, 2016 yılı pamuk destekleme ödemelerinin 1 Nisan itibariyle TC kimlik numarasının son rakamına göre oluşturulan takvime göre ödeneceğini açıkladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e teşekkürlerini sunan başkan Eyyüpoğlu, desteklemelerin çiftçilere hayırlı olması ve bol bereketi bir yılın daha geçmesi dileğinde bulundu.

Bu kapsamda Şanlıurfa genelinde 18 Bin pamuk çiftçisine toplam 540 Milyon TL Pamuk destekleme ödemesi yapılacak. TC kimlik numarasının son rakamına göre oluşturulan takvime bakıldığında 1 Nisan’da başlayacak ödemeler 15 Nisan’da sona erecek. Ayrıca Mart ayında faturalarını ile ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim eden pamuk çiftçilerinin de önümüzdeki günlerde desteklemelerini alacakları açıklandı.

2016 yılı Pamuk destekleme ödemelerinin yapılmaya başlandığı müjdesini veren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘çiftçi camiası adına öncelikle destekleme ödemelerinin yapılmasında büyük katkısı olan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e ve şahsında tüm bakanlık yetkililerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir süreden beridir piyasaya borçalanan çiftçimizin beklediği 2016 yılı pamuk desteklemelerinin ödenmesi piyasa ve çiftçimiz için can suyu olmuştur. Ayrıca pamuk ve diğer ürünlerin daha fazla üretilmesine özendirici olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde ve memleketimizde tarımın daha ileriye gitmesi için de çalışmalarımız sürecektir. Buradan pamuk destekelmesine kavuşan çiftçilerimize hayırlı uğurlu ve bol bereketli bir yıl diliyorum. Emekleri için kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ Dedi.

2016 yılı Pamuk desteklemeleri ödemesi için açıklanan TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ödeme takvimi şöyle;

TC Kimlik Numarası sonu 0 olanlar 01 Nisan 2017

TC Kimlik Numarası sonu 2 - 4 olanlar 08 Nisan 2017

TC Kimlik Numarası sonu 6- 8 olanlar 15 Nisan itibariyle Ziraat Bankası ATM’lerinden destekleme ödemelerini alabilirler.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195