Title of a News Article

Sanayi bölgeleriyle ilgili flaş gelişme!

URFASTAR
Sanayi bölgeleriyle ilgili flaş gelişme!
banner206

Organize Sanayi Bölgelerini kapsayan kararname bugün resmi gazete yayımlandı. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Oktay, yayımlanan kararnamenin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazete yayımlanan Organize Sanayileri ile ilgili alınan kararda yer tahsislerinin tamamen ve kısmen bedelsiz olarak verilmesinin 2024 yılına kadar uzatıldı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Oktay, konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama bulunarak şunları söyledi;

“İlimiz sınırları içerisinde bulunan Organize sanayi bölgelerinde sanayi parsellerinin tahsisi bedelsiz olarak yapılmakta iken, 5 Haziran’da bu sürenin sona ermesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu karar ile bu süre 3 yıl daha uzatılarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Böylelikle, ilimiz sanayisinin büyük ivme kazandığı bu dönemde hiçbir yatırımcıyı etkilemeden bedelsiz arsa tahsisleri cazibesini koruyarak yatırımların gerçekleşmesine vesile olacaktır. Bu karar oluşturulacak genişleme alanlarımızında tahsisi noktasında büyük bir öneme sahip. Alınan bu kararın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Alınan Karar doğrultusunda uzatılan süre 31 Aralık 2024 olarak belirlendi ve hükümler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğu altında olduğu belirlendi.

Yayımlanan resmi kararname de şu ifadeler yer aldı:

"Organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin tamamen ve kısmen bedelsiz olarak tahsisi hakkındaki 14.05.2018 tarihli ve 2018 /11773 sayılı Bakanlar Kurulu kararının eki kararda değişiklik yapılmasına dai ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri kanununun ek 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

Madde 1: Organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsisi hakkında 14/5/2018 tahirli ve 2018/11773 sayılı Bakanlar Kurulu kararının eki 2'inci maddesinde yer alan ''üç yıl süre'' ibaresi 31/12/2024 tarihine kadar şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 2: Aynı kararın 3’üncü maddesinde yer alan ‘’Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’’ ibaresi  ‘’Sanayi ve Teknoloji Bakanı’’ şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 3: Bu kararın yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4: bu karar hükümlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2021, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195