Title of a News Article

Şanlıurfa'da Coin Salgını

Şanlıurfa'da Coin Salgını
banner206

(URFASTAR - ÖZEL HABER)

Korona salgınının başlaması ile birlikte sözde 10 ve 20 katlara varan oranlarda kar getirdiği iddia edilen sanal paralara karşı Şanlıurfa'da son dönemlerde giderek artan ilgi dikkat çekiyor. Artık çarşı pazarda konuşulur hale gelen sanal paralar özellikle gençler tarafından yoğun talep görürken, ani yükseliş ve ani düşüşlerde büyük zararların da yaşandığı gözlemleniyor.

URFALILAR COİN AŞIĞI OLDU

Şanlıurfalı gençlerin de adeta tüm birikimlerini yatırdığı altcoinler arasında özellikle futbol takımlarının ismini alan altcoinler ile Bittorent ve Dogecoin gibi son günlerin sözde gözde sanal paraları yer alıyor. Yurt içi firmalardan bankalar aracılığı ile paralarını aktaran gençler, bu sanal borsalarda Türk Lirası üzerinden sanal para alarak sözde yatırım yaptıklarını iddia ediyor. Tüm tecrübelerini internetten izledikleri videolar üzerine kuran Şanlıurfalı gençlerin, küçük kazançlar karşısında büyük kayıplarda yaşadığı gözlemleniyor. Yine de daha büyük birikimlerle zararını tekrar elde etmek isteyen gençlerin çoğunun bu şekilde büyük paralar kaybettiği de ortaya çıkıyor.

SIRA GECELERİNDEKİ İLK KONU COİN OLUYOR

Şanlıurfa'da sanal paralara ilgi sıra gecelerinde de kendini gösteriyor. Sıra gecelerinde bir araya gelen Şanlıurfalıların ana gündem maddesi olan coinler ve altcoinler günün sohbetini belirliyor. Kimin nereye ne kadar miktarda yatırdığı ve ne kadar kazanıp ne kadar kaybettiğini konu alan sıra gecelerindeki sohbet değişen dünya düzeninde kendini gösterirken; sohbet, kültür ve sorunlara çözüm arayışının temelini oluşturan sıra gecesi kültürünün de yaşananlardan büyük zarar gördüğü bariz olarak kendini gösteriyor.

KİMSENİN BİR TECRÜBESİ YOK

İnternette dönen iştah kabartıcı reklamlara kanan özellikle genç kesimin elinden düşürmek bilmediği sanal borsa uygulamaları, kitap okuma ve eğitim gibi temel ihtiyaçlara her ne kadar ters düşse de coinlere ilginin her geçen gün daha da arttığı belirtiliyor. Türkiye merkezli sanal para borsalarındaki yıkımlarla birlikte bu kez yatırımlarını başta Binance olmak üzere yurt dışı borsalarına kaydıran gençler arasındaki coin salgını hızla artarken, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu süreçlerde bu yayılımın daha da hız kazandığı gözlemleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195