Title of a News Article

Şanlıurfa OSB hazır giyimle büyüyor

.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (İHKİB) temsilcileri bugün Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte Şanlıurfa OSB’sini gezdi.

İmzalanan protokol ile Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin kişilik istihdam oluşturmaları şartıyla birlik üyelerine belirlenen alan içerisinde alt yapı katılım bedeli alınmaksızın yapılan yer tahsislerinde çalışmalar hızla devam ediyor.

İHKİB yönetim kurulu üyesi Süleyman Bayramoğlu başkanlığındaki heyeti ağırlayan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna İHKİB temsilcileriyle Şanlıurfa OSB Müdürlüğünde bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

350 dekar alanda devasa bir tekstil adası kurulacak. Hazır Giyim Organize Kümelenmesi (HOSK) adı verilen bölgede incelemelerde bulunan Vali Tuna ve İHKİB temsilcileri burada yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı buldular.

Bu bölgede yer tahsisi yapılan firmalardan birinde inşaat tamamlanarak üretime başlanmış, birinde ise inşaat devam ediyor. Bunun yanında, 3 firmanın kazı çalışmalarına başladığı, 4 firmanın ise proje çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Ayrıca, bölge içinde yapımı devam eden, içinde meslek yüksekokulu, konferans salonu, gümrük alanı, teknik eğitim alanları ile sosyal tesisler bulunan HOSK Küme Koordinasyon Merkezi’nin devam etmekte olan inşaatını da inceleyen Vali Tuna, inşaat firması yetkililerinden inşaatın süresinden önce bitirilmesi için söz aldı.

Vali Tuna’ya Vali Yardımcısı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Akıl, OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mithat Arhan, Şanlıurfa Gümrük Müdürü İdris Güçlü ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Koordinatörü Yunus Çolak ile OSB birim amirleri eşlik etti.










Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 16:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

emeği geçenlere teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195